Ahoj, tak zde máme za celou srážkovou epizodu tohoto týdne 20mm. Ovšem jako všude kosa jak blázen. Že je škaredě mi při práci nevadí, stále rekonstruuji předsklepní prostor, a tak mne aspoň nemusí mrzet, že venku není pěkně. Kaprovo lenošení mi nehrozí ani náhodou.
Dnes teplota na 6st., pofukoval lehký ledový SV větřík, být leden, to by mrzlo až by praštělo. Je potřeba zmínit, že tyto situace bývají poměrně stabilní, v minulosti býval dlouho stabilní obnovující se JZ, teď je zase naoplátku kompenzačně stabilní obnovující se proudění S, SV jen s kratičkými teplejšími epizodkami. Můžeme být rádi, že to blbne teď, protože trefit tento mordor do července a mít po většinu července 15st a zataženo, no to teda nechci. Věřím v kompenzaci a v horké a delší léto než loni, neboť loňská koupací sezona byla asi po 5 letech druhá nejkratší, co od roku 2007 pamatuji. A kdo říká, že v minulosti velmi teplá léta nebyly, tak bych připomenul rok 1986, kdy jsme se v bazénu koupali ještě ve druhé půlce října. Z devadesátek mi nejvíc utkvěl v pamětí rok 1994, to byla taky koupací sezona jako řemen (až jsem si v bazénu tenkrát hlavu rozbil). Takže po kratičkém oteplení v půlce týdne opět ochlazení k hodnotám 8-12st.v maximech. Naštěstí mrznout opět v noci nebude, a tak by mohly klapnout i ty meruňky. V týdnu jsem měl opět pracovní cestu po jižní Moravě, musím říct, že od Brna na jih směrem k Břeclavi a Hodonínu už je toho rozkvetlého opravdu dost. Taková jakási čára, kde je dost vše rozkvetlé a naopak skoro zimní, je mezi Uherským Hradištěm a Otrokovicemi. Čím víc na sever, tím víc zimní ráz krajiny. Pokud bude ve středu přechodně těch 17st, hladové včelky opylování doženou..... CIAO.
P.S. Jinak i nás kluk covid navštívil, ale vůbec jsme to nezaregistrovali. Ani netušíme, kdy jsme tím prošli. Normálně žijeme a furt makáme. Ale bez dovolené asi brzy zcvoknu. Manželka je soc. pracovnice a měla jít přednostně na očkování a pro jistotu si nechala udělat test na protilátky. Z testu byla vyvalená, neboť má tolik protilátek na covid, že doktoři to přirovnali k tomu, jako by byla už po očkování nebo po těžkém průběhu covidu. Zajímavé. Takže očkování zrušila, protože narvat do ní ještě vakcínu, to by nemuselo dobře dopadnout. Bylo jí doporučeno se nechat očkovat nejdříve až na podzim. V úterý jdu na protílátky já, to jsem zvědav, co naměří u mne, protože předpokládám, že díky častému "splývání" s manželkou budu promořenej fest taky.