Je tu někdo kompatibilní, aby potvrdil sumarizace srážek dle Chmu? Mě se nechce věřit, aby v Nýřanech u Plzně, kde prošly 2 vleklá červená pásma napršelo 6 mm. Stejně tak Karlovarsko, kde řádily v noci i bílá jádra. Ta denní sumarizace naopak sedí se včerejším Aladinem, vím že to nikdo neovládá naschvál, ale vypadá to tak
, jakože si někdo odečetl pár desítek mm, aby mohl říct, jo ten náš Áďa se nepletl.
Nezdá se mi ani ani úhrn v Německu, nedíval jsem se ještě na žádná data, ale i dle radaru se jednalo o silnou supercelu, která si i na radaru točila a přes jednu oblast přešla hned 2 bouřková bílá jádra o délce skoro hodinu. Sumarizace? 6-10 mm. Blesky byly vidět až k nám.
Každopádně když srovnám třeba včerejšího Aladina, s tím co prošlo pak Německem a vytvořilo se v ČR, tak dnešek a zítřek bude někde mela. U nás si naděje nedávám, ani na silnější déšť, JZ je u nás provar, leda by šla supercela, ta se většinou trefí přímo
. Ale někde v okolí Brd, typuju že Příbramsko by mohlo dostat 2x nášup na stejných místech, nejspíše trojciferné číslo.
Jinak u nás nic, spadlo pár neměřitelných kapek, v noci bylo i dlouho vedro, ještě o půlnoci bylo venku 25°C a ve 3 ráno stále nad 20°C. Až před svítáním to slezlo k 16°C.