Pro greena : (ač to normálně odmítám, začal jsi, tudíž je to asi pro tebe normální. Normálním lidem se omlouvám za používaná slova.)
1) "Takže podľa karbeta je vzduch veľmi dobrý vodič tepla" - to jsem někde napsal ? Napsal jsem, že není izolant, jak tvrdíš ty. Jsi idiot poprvé, neumíš ani číst.
2) "Prečo sú potom na každom okne 2 sklenené tabule a medzi nimi je vzduch ? (U modernejších argón.) Podľa Karbeta asi preto, lebo vzduch nie je tepelný izolant" - a proč ten neskleníkový argon místo vzduchu? Neznamená to náhodou, že neskleníkový plyn je větší izolant než vzduch obsahující skleníkové plyny ? Jsi idiot podruhé, nerozumíš ani tomu, co píšeš.
3) " Prečo majú v sebe tehly dutiny vyplnené vzduchom ?" - No, kdyby jsi měl alespoň za mák inteligence, naučil by jsi se něco o aktivních površích, přestupu tepla mezi různými materiály (v cihle je tento přestup pevný povrch-vzduch a zpět potřeba x-krát) a tepelném odporu cihel. Doporučuju minimum - a hlavně větu "Vysypání dutin tímto materiálem má několik kladů. Prvním je, že
vzduch v dutině je nahrazen tepelně izolačním materiálem(perlit), čímž tvarovka získá až 5x lepší tepelně izolační vlastnosti". Potřetí se ukázal jako naprostý idiot.
4) "Vedenie tepla v atmosfére hrá zanedbateľnú úlohu. Teplo sa v atmosfére prenáša hlavne radiáciou" - no to je gól ! Proto taky radiačně aktivní plyny údajně zpomalují odchod tepla od povrchu oproti radiačně neaktivním, co ?
Jsi idiot počtvrté.
5) "Vzduch za normálneho tlaku teda izoluje lepšie, ako penový polystyrén." - Jo, všichni, co si zateplujou, jsou tupí hlupáci ! Vždyť jsou naprosto izolováni vzduchem ! Nebo jsi naopak idiotem popáté ?
6) "A ako sa môže povrch Zeme ohriať od vzduchu, ktorý má -18°C ? Nuž napríklad konvekciou." - Takže povrch země, který má 0°C, se konvekcí zahřeje vzduchem, co má -18°C ? Naprosto geniální. Jsi idiot pošesté.
7) "Tvojou "najsilnejšou" stránkou je popieranie fyzikálnych zákonov" - no, napiš mi jediný zákon, který jsi nepopřel ty. Já o tom nevím, že bych nějaký popřel. Ohřívání teplého povrchu či vzduchu studeným vzduchem považuješ za tvůj nebo Lapinův speciální fyzikální zákon ? Měl by jsi ho formulovat a předhodit vědecké komunitě, třeba dostaneš nobelovklu ... 7x idiotem v jednom příspěvku, to už je příliš, nemyslíš ?
"Môžem sa Karbet ešte opýtať na Tvoje vzdelanie ?" - Můžeš. Už jsem to tu psal několikrát. Jsi idiot, že to pořád nevíš. Zemědělský inženýr, agronom. Máš s tím problém ? Máš vůbec nějaké vzdělání ty ?