Ahoj z deštného pralesa v JZ Čechách, zajímavé rozdíly, ale prostě to jen vypadá, že si letos východ vyžírá to co měl JZ v loni, naprosto si vybavuji tu empatii, jako bych to psal já, to co Adi
.
Ovšem letos je to úplně jiná liga, tady byla tedy kupodivu noc na dnešek (jo už včerejšek, je po půlnoci) teplejší než na východě s minimy na 14°C ale za to přes den bylo maximálně 18,6 a to doslova jen pár minutek- k tomu se ještě vrátim. Jinak bylo většinu dne kolem 15 st.
Zajímavé byly srážky a jejich předpověď, aladin tvrdohlavě od pátku tvrdil, že přijde pásmo na JZ kolem 5 ráno, dost dlouho si to držel, ale včera si to rozmyslel a přiznal, že by se mohlo rozpršet až dopoledne. A nakonec to tak i bylo, jen to bylo ještě později, pršelo až odpoledne mezi 2-5 hod. Tohle je poměrně neobvyklé, nepamatuju si situaci, kdy by srážky přišly později než Aladin čmáral, v naprosté většině případů chodí srážky o několik hodin dříve.
Napršelo "jen 9,5 mm" potenciál to mělo větší, ale zatím v červenci prší ob den a už to fakt přetejká všude, na zahradě je legendární bláto! Ano bláto po 7 letech máme na zahradě bláto
.
Za červenec máme už 70 mm, pršelo v 9 ze 12 dnů měsíce
.
A ten teplotní peak odpoledne byl zajímavý, protože díky tomu vystřelil rosňák a těsně po západu slunce se přes krajinu přelila mlha, jako někde na horách, tohle tady za posledních 7 let nepamatuju, letní mlha podvečer je unikátní, ale trvala jen chvilinku. Značí to asi značně nacucanou krajinu.
Na úterý straší s další vodou, já jsem zážitkovej nenasyta, letos mě ještě chybí lokální soukromá bouřka, ta tu ještě nebyla
.