Krásné slunečné dopoledne přeji kolegům, zde na střední Moravě velké srážkové rozdíly. Byly místa kde se trefily i 3 bouřky za 2 hodiny, někde však nespadlo vůbec nic. Rozdíly byly i v rámci Prostějova. První bouřka v 15h nás těsně obešla, díky tomu jsme mohli hrát tenis-čtyřhru. Během čtyřhry se další zformovala západně a dobrou hodinu se nehýbala z místa, jen nám dělala cirkus za zády, ale postupně se stmívalo. Jen co jsme vítězně zápas ukončili a vylezli rozjuchaní ze sprchy, tak se bouřka odhodlala sem vkročit. Přechodně docela silný vichr a přívalový liják na 20min dal v lokalitě tenisových kurtů odhadem 5mm. Po tenise jsem měl ještě venkovní volejbal vzdálený vzdušnou čarou 2km. Zatímco tenisové kurty byly po zbytek dne mimo provoz, na hřišti u Kalicha byla jen dobře zalitá antuka. A tak po 2 pivech jsem zamířil hrát volejbal. Tam mne čekalo třetí bouřkové představení. Sotva jsme začali hrát, tak se od jihu přihnalo další černidlo, které se zastavilo okrajem přímo nad námi. Tma, že volejbalový míč byl sotva vidět, ale bouřková bleskoshow byla excelentní. Hned jsem si vzpomněl na Kapra, že by se tady tetelil s foťákem a nafotil by snímků snad na celý rok. Několikrát nás osvítil blesk tak, že jsme museli výměny opakovat. Nakonec mezi kapkami jsme odehráli 2 sety (bohužel jsme oba prohráli) a pak už se rozpršelo natolik, že jsme se museli schovat. Tato třetí bouřka byla však nejslabší a dala 1mm. U mne po návratu domů byly ve srážkoměru 3mm, takže někde uprostřed. Takže Prostějov samotný moc srážek nedostal, ale okolo muselo být zalito fest, protože mraky i s dešťovými clonami vypadaly hodně výhružně. Celkem hlásím za červenec 65mm. Dnes a zítra krásně a teplo, víkend sice bude horší, ale snad to s těmi srážkami nebude tak hrozné, chtěli jsme jet na kolách s dětmi na chatu, červenec jako letní měsíc vnímám jako velice podařený, jeden z nejlepších za poslední roky. Koupací sezona zatím suprová, takže si nemáme nač stěžovat. Kdyby srpen byl alespoň ze 2/3 takový jako červenec, zlobit se zde rozhodně nebudeme. CIAO.