Zdravím,
vrátil jsem se dnes za služební cesty v Třeboni. Včera bomba pozdní léto...
Ráno dnes ještě klid ale po 9. h hukot a na rybníku Svět půlmetrové vlny - skoro jako u moře...
Cesta autem přes Prahu pak byla zajímavá - udržet služební Fabii na silnici při těch nárazech byla docela práce..U Benešova jsem viděl v praxi větrnou erozi, kdy v z polí se valil hnědý oblak suché ornice přes silnici...
Zde podle stanice ČHMÚ max. náraz necelých 25 m/s, ale Ústí Kočkov (na kopci) okolo 30 m/s...
Takže nuda nebyla...
Zdá se, že se další víkend, kdy jsou podzimní prázdniny, už začne vytvářet NO při přílivu teplého vzduchu ve výšce - snad to nebude trvat dlouho. Zatím to tak vidí ICON i GFS.
P.S.
vím, že to sem úplně nepatří - Zajímalo by mě, jak máš MNEJi spočítanou návratnost investice do FVE s bateriemi- po odečtení dotace..Já se nemohu smysluplné návratnosti dopočítat, ale je pravda, že netopím elektřinou, ale plynem. El. ohřívám jen TUV v boileru.
Tak nějak se motám okolo 10 let návratnosti při současných cenách (mám fix na 2 roky). Jaké máš parametry - výkon FVE, kapacita baterií, předpokládám, že 3 fázový hybridní střídač atd...Spotřebiče - tepelné čerpadlo + nádrž akumulační na teplou vodu?