Dobré ráno kolegové, tak Prostějov hlásí velmi husté sněžení při teplotě 0,3st. Vločky velké skoro jak tenisáky....vzhledem k tomu, že tady odtávalo od pátku jen kosmeticky, tak tady sněhovou pokrývku zdárně navyšujeme. Vše je krásně bílé, aktuálně je cca 2cm nového sněhu. Celkem 7cm. Koukám, že na Pradědu je 20cm sněhu, hmm, nestává se často, aby jižní Morava byla sněhově tak těsně v závěsu. To sněžení jdoucí od jihu či východu je kouzelné v tom, že stírá do velké míry sněhový rozdíl mezi horami a nížinami, kolikrát nadělí všude stejně, abychom si nezáviděli. Zkoukl jsem weatheronline a prý by to od poledne mělo přejít do deště, tak jsem zvědavý jestli tomu tak i bude. V pátek to měli stejné a nakonec sypalo celý den. Letos bych ohledně nadprůměrného prosince byl opatrný, Aura33 si koleduje o další fiasko. Zatím vše nasvědčuje tomu, že nadprůměrně teplo kromě půlky příštího týdne zatím rozhodně nebude. Takže já jdu proti proudu jako vyvažovadlo a tipnu si prosinec podprůměrný. Důležité slovíčko je TIPNU, ne jak Aura33, který naivně hned bere teplo za hotovou věc, že bude nadprůměrný, protože tohle nás tady rozděluje od aspoň trochu seriózních amatérských meteorologů od naprostého diletanta. Nedivím, se že listopadové vlákno má 41 stran, když 20stran tu popsalo duo Aura 33 s Michalem 1, zvláště Aura svými nesmyslně dlouhými příspěvky, ze kterých většinou nezůstal kámen na kameni. CIAO.
EDIT: tak už 4cm nového...přibývá neuvěřitelně rychle.....