Ahoj,
Aktulně téměř -1 st. a lehce sněží.
Gratuluji všem, kteří zažili sněhovou nadílku a to dvakrát během 3 dnů. Nestává se vůbec často, že např. Brno má zimnější počasí než východ Moravy. Některé oblasti jižní Moravy měli/mají i kolem 10 cm sněhu a když to přeženu v těch velmi teplých zimách se jedná o max. sněhovu pokrývku vysktující se v těchto oblastech.
Co se týká pátku, bylo téměř vše v dešti....později odpoledne to přešlo do sněžení a v sobotu ráno byl poprašek sněhu. Sobota přinesla několik sněhových přeháňek a celkem zimní atmosféru. Ta včerejší níže jinak byla téměř vše v dešti, zase až navečer nachvíli sněžilo. Jinak včera odpoledne jsem jel do Valašského Meziřičí a tam již sněžilo a už se to i drželo, rozhraní bylo zase velmi ostré jako v pátek. Jsem celkem spokojený, srážek spadlo během 3 dnů snad přes 30 mm a po 2 měsících zde budeme mít srážkově nadprůměrný měsíc.
Vidím, že diskuze se naplno rozjela a přidali se i uživatelé, kteří zde dlouho nic nenapsali což je dobře.
K výhledům: Dnes a zítra nějaký sníh. Zítra by mohlo i něco nasněžit, než se večer či v noci na středu oteplí. Poté zase 2 dny teplejší a pak je situaci prozatím dost nečitelná, jsem zvědavý zda prochlazená Skandinávie ovlivní počasí zde. Např. pro Finské Oulu jsou hlášeny arktické dny několik dní za sebou, města jako Oslo, Helsinky, Stockholm taky budou mít slušnou zimu.