od Adi » 02. 12. 2021 18:36
Ahoj,
No, zimně už to nevypadá, od středy opravdu jen inverze, pokud to neprofučí někde. Kromě zítřka a sobotního rána opět spíše poměrně teplo, to zde bude po většinu neděle.
Stran nedělních srážek - v podstatě jsem to čekal - ono v neděli ze začátku tam je furt přední strana a JZ, tedy z toho nikdy moc srážek nekouká, až potom večer, kdy se prohloubí TN nad Slovenskem, tak pak něco může spadnout.
Pondělí jakýsi zimní nástřel, stejně tak úterek, zde v úterý snad LD.
Pak je otázka, co dále. Ens dávají stálý teplotní nadprůměr a absenci srážek, což potvrzuje inverzní hypotézu. Ovšem TV tady nebude věčně. Takže buď kolovrátek, nebo nějaký přesun TV na sever a pak někdy v budoucnu průnik studeného luftu od severu. Nyní to padá spíše na ten kolovrátek, ono výše bude postupně utlačovaná k JV a po severní straně sem občas něco příjde. To značí hojný mordor a postupně k němu i nadnulové teploty.
Uvidíme. Podobá toho není zcela zřejmá, jisté je, že zima hnedle nebude.
Jinak dnes skoro zataženo max ma 7, nyní teplota klesá, srážky moc nečekám, páč Z směry, moižná zbloudilá přeháňka k ránu.
Tož toliko
A.
Ps, Já zas rád čerstvý luft po přechdu SF, teplé sektory opravdu nejsou pro mně.
Přání bývá nebezpečně často otcem myšlenky