Ahoj,
@Today alias Aura33 - takhle, všichni se učíme a to k čemu jsem došel je výsledkem nějakého vývoje, který bude pokračovat. Pokud je člověk vnímavý a ochotný se učit, nabere dost informací i z této diskuse. Já netvrdím, že můj náhled či způsob "věštění" počasí je ten nejlepší, te to jen určitý mód operandi, který se zřejmě bude i nadále modifikovat a doufám, že i zlepšovat. Osobně totéž doporučuji i tobě, nemyslím si, že si dlouhodobě vystačíš s tím, co máš/nyní umíš.
Stran výhledů počasí - mám přibližnou představu, jak bude, ostatně jsem první přišel s mordor výši, která zde nasolila mrholení, teplý luft a NO. To je irrelevantní, příště mně to nevyjde. A nevychází to ani profikům, na které se zde často na zdejším fóru někteří lidí stěžují. Snažím se zde konkterizovat své prognózy, jdu s kůži na trh. Zde nejvíce platí, že včerejší noviny, jsou k nepotřebě, na ně si nikdo nevzpomene, totéž platí bezezbytku o předpovědi počasí.
Nyní je velmi pravděpodobný předpoklad, že vánoce budou po létech zimní, na mnoha místech bude napadaný sníh. To je úspěch, nemyslíš, zejména, pokud uvážíme, že jsou více, než za týden, nehledě na to, že už před týdnem skoro se objevovaly signály, že by to letos s nimi mohlo klapnout. Je tu ovšem určitý prvek nejistoty, třeba v podobě Tomfíkový níže od Španěl, zatím to vypadá s velkou pravděpodobností na výše popsaný scénář. Jak to vidíš ty?
Prosím o relevantní prognózu. Já bílým vánocům dávám "zelenou", klapne to.
atmosféra je příkladem chaotického nelineárního dynamického systému s mnoha stupni volnosti tohle do kamene tesat, zejména tu volnost, kteroou nesešněruješ jen tak, můžeš s pokorou nahlížet a napichovat z více stran. Zde jseš v pozici mravence na slonu. Naštěstí nás mravenců na slonu je více a umíme si mezi sebou vyměňovat informace, takže víme, jak slon vypadá, víme, že ráno se chodí napít k brodu, přes den očesává stromy v savaně a večer se obvykle ukládá k odpočinku. Tohle je průměr slonova chování. Jenže nevíme, kam zrovna slon půjde, ke kterým stromům, nevyruší jej v noci dravci a tím pádem bude bdít celou noc? Neujde jeho oku slonice ochotná k páření?
Bude mít soka? To jako mravenci nevíme ani kdy se to stane. Můžeme vysledovat určité zvlášnosti v jeho chování, ale nejsme schopni určit, zda za něj může slonice nebo bolavý zub třeba
Někdy to vyjde nastejno
Tož toliko
A.