Ahoj,
Tož napadlo půl centimetru až centimetr, teplota na necelém stupni, polojasno.
Ano, podružnou frontu s bílou tmou si umím představit jinak, dnes to bylo takové jarní kočkování
Na straně druhé asi po 10 minut sypalo fakt nostalgicky hezky.
Výhledy jsou spíše zimní. Jednak přeci jen dojde k (aspoň) přechodnému yvtvoření výše na severu a SV, ta však půjde směrem k JV resp k J.
Potom je to diskutabilní - Celkem se mně líbí ecák, byť by ten ze začátku přinesl spíše teplo. Ono pak tam to padá dle něj na SZ, postupně S proudění, mezitím celkem dost srážek a na horách to by bylo většinou ve sněhu.
GFS sází na výši, že na východě zůstane déle, což by přineslo sice teploty podnulové, ale pod kuratelou mordoru.
Pak to nemá cenu rozebírat - ono to opravdu vypadá na blokaci, přísun studené hmoty k Evropě, Aidamko má recht, ovšem může to dopadnout všelijak - třeba takto, jak to mají omalovánky GFS nad 240 hod, tedy ve Španělsku sněženbí, atdy +10, samozřejmě může se to zablokovat způsobem jinačím, jak nadhazuje ecák, zatím to není zcela zřejmé. Tyhle predikce jsou krajně nejisté. Nyní to vypadá tak, že teplý zonál z toho nekouká, Atlantik si dá pausu.
Přeji krásný den
A.
Ps. Aahazi díky za ty archivy. Palec nahoru, zavzpomínal jsem si. Máš recht s tou propagandou, toho tam bylo tolik, že až člověk žasnul, zejména v Rudém právu. Navíc mně pobavila i tendenčnost informování i o počasí. Potíže sice všude, ovšem tam oběti na životech, chaos, na té správné straně hrdinná snaha o zvládnuti kalamity, mimořádné výkony atd .... Neuvěřitelné. Na straně druhé někdy mně mrazí podobnost dneška s tímto, ono stačí si dosadit diversitu, inkluzi a a další plédovaná témata, resp. informování o dění v některých zemích .... Asi proto, že jsem to zažil, tak mně to píchá do očí. Nic, konec vsuvky, přeji krásný den