kapr:Nejsem tu na diskuzi zase tak dlouho, ale už delší dobu mi přijde, že spíše tvé příspěvky jsou takové hodně depresivní a negativní a naopak se to snažíš otočit proti ostatním. Možná by sis měl dát i pauzu od tohohle fóra a nebo se zkrátka nad sebou zamyslet co sem píšeš. Řekl bych, že se ti 95% příspěvků nelíbí a jenom je kritizuješ.
Nemyslím to nějak ve zlém, ale už jsem ti to musel napsat..
Není to od nás z Čech stěžování, ale holá fakta. Praha - Libuš má za zimu průměr 23 ledových dní a zatím máme na kontě 1. Tak jestli je tohle průměrná zima tak nevím. Prostě klima se otepluje, ale zimy to z nějakého mě neznámého důvodu schytaly nejvíc kdežto třeba podzim se moc neoteplil. Těžko říct čím to je... Já tu třeba vůbec netvrdím že je teplo ve smyslu když jdu ven je mi teplo a nebo že bych nemusel topit. Ale prostě jen čistě statisticky porovnávám zimu s průměry a ta je u nás letos mezi těmi vyloženě "teplými".
A když vidím jak ta TV ve všech výstupech modelů sedí jako kvočna okolo VB, tak počítám, že do konce ledna se nic nezmění a pokud nedáme ledový den zítra tak už další do konce měsíce určitě nepadne. Já bych si přál aby ten vysoký tlak přinesl i nějaké to
ale spíše to vypadá, že příští týden bude celý zamračený s teplotami 2-6°C. Dnes pěkná vánice cca 10 minut a dalo to 1cm sněhu a ještě nás před chvílí trefila a snad ještě trefí nějaká sněhová přeháňka. Ale s vláhoujsme zatím za leden v podrůměru, tak snad sobota vylepší úhrny. Modely dávají do konce víkendu sumy okolo 10 mm to bych bral. Mě zima fakt moc nebere, ale vláhu pro vegetační sezónu potřebujeme. Sucha opět přijdou to je mi jasné.