od mnej » 30. 01. 2022 21:35
Pěkný večer kolegové, jsem rád, že jsem mohl pomoci nastartovat opětovně diskuzi. Zde tedy fukar fest, až mne z toho přes den jímala hrůza, stromy v parku naproti často vypadaly, že se budou řítit k zemi. Vítr však teplý, ryze oceánský, pěkně ohřátý a nasátý Severním mořem, výborná dohlednost. Překvapivě dnes po většinu dne polojasno, bylo zajímavé na družici sledovat, jak se nad střední Moravou ty mraky jakoby rozestoupily, aby zase nabývaly o kus dál.
Dnešní max. 7,6st. Zde v centru města byl průměrný vítr 19,5km/h, největší náraz byl krátce po poledni a to 39km/h. To ovšem v uzavřeném vnitrobloku domů, kde bydlím, vyjít ven na otevřené náměstí připomínalo apokalypsu, neboť člověk musel mít při chůzi těžiště vepředu, aby byl schopen tomu větru čelit. Vůbec si neumím představit, jak to musí frčet na horách. Doufám, že to nejhorší už máme za sebou a v dalších dnech ten vítr nebude tak šílený.
Zde má leden průměrnou teplotu 1,5st. na tom už se prakticky nic nezmění. Dlouhodobý průměr je -1,8st. , takže z toho vyplývá nadprůměr 3,3st. To je teda dost, nicméně na maximum z roku 1983 bychom museli mít průměrnou teplotu ještě jednou tak velkou. Takže hůř může být vždycky, neboť po první lednové pentádě to vypadalo, že utvoříme nové historické maximum. Dá se říci, že začátek i konec ledna je velmi teplý. Uprostřed to nebylo špatné, škoda té věčné NO, která zabránila tomu, aby se teploty přiblížily více průměru.
Zde zatím příroda spí. Nepozoruji žádné probouzení. Začátkem února se nepatrně ochladí, ale svižné západní proudění bude pokračovat dál. Na jednu stranu dobře, se to proudění odblokovalo a začalo se něco dít po měsíční nečinnosti, na druhé straně to může skončit předčasným jarem. No uvidíme, co se z toho po 5.2. vyvrbí. Hlavní je, že alespoň na horách sníh přibývá, tady jsme ho měli letos požehnaně, řekl bych, že až nadprůměrně. CIAO.
P.S.
[quote="cejn"] mneji: Jj samozřejmě jak jinak, první příspěvek a hned si do mě musíš rýpnout. Na druhém fóru jsem napsal asi 30 příspěvků za 2 dny a nikomu to nevadí. Naopak. Taky to tam hýří aktivitou, což je zde skoro sprosté slovo. Samozřejmě do teď to nechápu, proč je tu s tím takový problém. Pro jakékoli fórum je vysoká aktivita jedině dobře.[/quote]
Tak milý auro, today nebo cejne, či jak Ti mám říkat, to bylo jen moje konstatování a obava z Tvého detoxu zároveň. Jestli jiná fóra fungují na principu FB, tak tohle není toto fórum, a právě proto má zdejší fórum vysokou kvalitu a je tak spoustou lidí hodnoceno. Tvá hyperaktivita tu spoustu uživatelů přímo znechutila a myslím, že Ti to bylo jasně dříve vysvětleno. 15 příspěvků denně je šílenost, protože v Tvém podání je max. 1 příspěvek trochu o něčem, zbylých 14 o ničem. Takže v Tvém případě je vysoká aktivita naprosto na škodu. Proto plkej jinde, když jim to tam nevadí, a zde maximálně piš jen k věci!
Naposledy upravil
mnej dne 30. 01. 2022 21:52, celkově upraveno 2