Ahoj,
Mně naopak forma meteofora vyhovuje, asi jsem konzerva, FB, instagram či twitter mně jaxi moc nebere, byť na fb mám účet a postuji tam své meteoprognózy.
Opravdu škoda, že není vůle to tu spravit, neboť jak říkal klasik - kde je vůle, tam je i cesta
Výhledy jsou zajímavé a opět jsou vidět prognostické vidle na příští týden.
Takhle - zde bude poměrně teplo do pátku, ani v spobotu nepůjde o vyloženou zimu, pak do pondělka přechodně? chladněji. Ono to píšu z otazníkem, gfs tam cpe neustále chladnější výstupy, to by značilo možnost sněžení i v úterý, zatímco ecák pro pašíjový týden má od úterka skoro léto a možnost pokoření rekordů. Ecák je v tom konzistentní, jede tu verzi již snad 4 dny, prvně tam má verzi Biskaj classic, akorát s větším vlivem TV nad námi, dále po přechodu rozpadající se SF - oblast vysokého tlaku s teplým luftem nad středem Evropy. To se už bavíme po Velikonočním víkendu. Z toho by už letní dny mohly padnout. Moc brzy. Nemění to, takže spíše vidím pravděpodobnější ecák verzi. Na straně druhé ansámbly gfs už nemají takový peak, hrb s oteplením se mírně srovnal, přesto je v mnoha nudlích stále patrný.
Co se týče srážek vypadá to pro naší oblast stále lépe. Ono na pátek během odpoledne navlněná fronta s deštěm, něco snad i v noci ze zítřka na ten pátek a pak samozřejmě něco v sobotu, kdy se rozhraní posune konečně dál na východ. Čím houšť, zejména pokud by měla vyjít prognóza modelu evropského, který straší i řadou dní beze srážek - zkrátka obdoba situací 2015. Bohužel to zde - aspoň tady bude do soboty stále ufučené. Vítr je vážně nepříjemný, byť už není tak silný jako před včerejškem a během včerejška.
Přeji krásný den všem
A.