Troll: No já teď koukal na předpověď ČHMÚ a v nejbližších dnech se má i slabě ochladit, horní maxima jsou tam jen do +21°C, +22°C a v noci má dojít taky k poklesu. Nevím, kde jsi vyrobil značně nadprůměrné teploty. Možná ti to zkreslily 1-2 teplejší noci a vyšel ti vyšší průměr, jinak mi to nedává logiku. Co se týče předpovědí, tak je mi to povědomá situace, kdy každý vidí úplně něco jiného. Oteplení tam je, ale kdo ho přeceňuje nebo podceňuje a proč? To by bylo dobrý si odpovědět. A květen ti může celý padnout např. s chladnou 2/2 nebo prostě nějakým obdobím výrazně podprůměrných teplot v poslední dekádě, které může nastat, tudíž podle mě prostě čistě předpokládáš, že bude květen teplý, ale přitom to líčíš jako jistotu. (defakto)
Jinak k tomu, aby jsi se zhoupnul do výrazně podprůměrných teplot ti stačí jen vliv TN po vícero dní, kdy budou srážky a hodně oblačnosti v kombinaci i s chladnějším prouděním. Teď to tak nevypadá, ale jak se předpovědi umí překopat někdy, tak potenciál máš vždy docela velký. Reálně za cca 14 dní může být takový typ počasí.