[quote="Ovar"]Kapře, nějak mi ta intenzita nesedí. Pokud napršelo za 5 minut 7,2 mm, tak za hodinu by to bylo 86,4 mm. Pokud by ti pršelo intenzitou 397,2 mm za hodinu, tak za 5 minut by ti nakydalo 33,1 mm.
Rsp. data z radarů jsou jedna věc, realita druhá. Ale škoda, mohlo být zalito..
[/quote]
to počítá stanice, čili to neznamená kolik by napršelo za hodinu, ale jen v ten daný moment nejsilnějšího deště, což je tak často jak často odesílá data stanice, takže asi nějakých 40 vteřin v případě dat ze srážkoměru.. to co spadlo, spadlo, ale tohle je spíš taková virtuální hodnota... není to prostě úhrn jako takový, to by pak byla intenzita počítáná stanicí prakticky k ničemu, když by sis to mohl zpočítat sám... nevíme jaká byla průběžná intenzita deště během těch 5 minut. Jasně, při mírném nebo slabém dešti jsou tyto hodnoty nízké, ale při přívalovém dešti je to prostě jinak. Nic moc info jsem k tomu nenašel.. ale lze z toho vyvodit, že prostě od roku 2017 kdy mám tuto stanici nikdy takovou intenzitou jako včera nepršelo.
Nebo ještě jinak, data se mi stahují v 5 minutových intervalech, v tom jednom spadlo těch 7,2 mm. Ale intenzita je počítáná jako maximum během těch uplynulých 5 minut...