Ale no tak, Kapře
... zohledňoval jsem dva rozdílné výstupy, přičemž GFS to má tam i nyní, ve večením běhu. A rozdílnost výstupů by nás měla spíše hecovat

Já neříkám, že to vyjde, ale ta možnost tam straší a není to za dva týdny, ale v podstatě za týden - pokud by to vyšlo, tak se začne zadělávat na horko a taky nemusí. Nicméně je třeba s tou eventualitou pracovat. Letos je dole tepla na rozdávání a je jen otázkou času, kdy se to dostane (na čas) i zde. Ansámbly jsou jako celek lehce nadprůměrné v období od poloviny měsíce .. tak nějak více. Ecák zatím drží mírnou linií, ovšem večerní výstup za onen týden sází sem teplou výši. Uvidíme, nic není rozhodnuto.
Nakonec jsem rád, že se celá věc s oteplením posouvá, popřípadě ruší, takhle by to mohlo být, jak říkáš, celé léto
Zdravím z zamračeného Ostravska, kde leje o 106, zde na dvě hodiny ustalo, ovšem déšť je na cestě. Ostrá hrana srážek je jen pár kilometrů opodál, ani to ne. Odpoledne pěkná řada bouřek, pár CG, ovšem vše ve srážkách a taky přes den, kdy tyto úkazy nejsou až tak ... efektní.
U mně napršelo 9 mm za dnešek zatím, přičemž další voda je na cestě.
A.