Uživatelské menu

Statistiky

• Příspěvků dnes2
  • Příspěvků včera5
  • Celkem příspěvků98484
  • Celkem témat1126
  • Celkem členů5517
  • Nový uživatelPruwan
  • Toplist
    Kdo je online

Předpověď počasí na červen 2022

Předpověď počasí v České republice na kratší i delší období, které sestavují samotní uživatelé - amatérští meteorologové.

Re: Předpověď počasí na červen 2022

Příspěvekod mates.lukas94 » 26. 06. 2022 12:35

O těch 50 °C jsem četl na in-pocasi, ale jednalo se o výstupy z minulého týdne, pokud se nepletu...?

Jinak i zde na Hlučínsku nastává období dní nad 30 °C, nevím, jak dneska (Bohumín zatím nic, Chuchelná je o něco blíž), nicméně je možné, že tady bude celý pracovní týden tvořen právě dny s maximy nad 30 °C, zatím to nevypadá, že by nás to, co přijde do Čech, mělo nějak výrazně ovlivnit.
mates.lukas94
Nováček

Registrace: 07. 11. 2014 19:49

Hodnocení: 2

Co je to hodnocení?

Příspěvekod kapr » 26. 06. 2022 16:31

tak vidím, že v Čechách ten medard letos opravdu jede... a co tam vidím na úterý, další darda... nechtěli byste něco nechat i pro jinou část země? Ale tak beru to, u nás to bylo v předchozích letech... takže na západě to prostě bude tentokrát, každopádně v úterý hrozí další 100 mm úhrny a na stejných místech jako posledně. K nám poslední dobou bouřky těžko hledají cestu. A moc jich příští týden nebude, i když se předpovědi tvářily, že ano. 50 °C v Evropě je blbost na entou :P
kapr
Mírně pokročilý

Registrace: 30. 04. 2008 16:04
Nadmořská výška:

Hodnocení: 41

Co je to hodnocení?

Příspěvekod libi » 26. 06. 2022 16:36

Medard? Za červen 28mm, tak to fakt ne! Ale tropy jedou. A pojedou i příští týden.
libi
Nováček

Registrace: 03. 05. 2008 15:54

Hodnocení: 8

Co je to hodnocení?

Příspěvekod dididi » 26. 06. 2022 16:54

Dnes až skoro do 1/2 desáté opravdu parádní mlha a pak slunce a prádelna s vlhkostí kolísavě mezi 42-55%. Možná i proto teplota o 3 desetinky nedosáhla +30. Včerejší deštový nášup bych přirovnal ke ždímání hodně mokrýho hadru a ten se zde ždímal opravdu skoro do poslední kapky.
Bylo vidět jak se ten plošný rozsah zmenšuje ale to podstatné trčelo do poslední chvilky tady. Musel jsem dnes vyndat česnek kdyby tolik nenapršelo byl by ještě týden v zemi.
Nejen pro kolegu ,,brhela" jsem nrknul na na vysoké až extrémní úhrny srážek na mé stanici. Nevím zda jsem něco nepřehlédl vzal jsem to fakt fofrem a zde je to nejzajímavější. Data ze 70-tých let nemusí být úplně košér to jsem měřil opravdu amatérsky ale byla by škoda to zde neuvádět.
Tedy je to chronologicky jak jsem se v tom hrabal.
V noci z 5 na 6 září 1974 napršelo 60mm
31.7. na 1.8.1977 spadlo 90mm většina a to 70mm byla toho 1.8.
srpen 1977 měl celkem 252mm srážek což je tedy polovina ročního normálu a byla povoden na Vltavě
19.8.1977 krátké ale prudké lijáky nejdříve okolo 14 hodiny 2mm za 1 minutu a večer pak krátká bouřka kd yspadlo 10mm za 3 minuty
7.8.1978 spadlo 50mm v bouřce a následující den 42 mm v celodenním dešti
17.6. a v noci na 18.6.1979 spadlo 68mm v trvalém dešti
1.5.1983 53mm v bouřce
3.8.1983 68mm v trvalém dešti a od 1 do 5.8.1983 celkem 105mm
Zde je autentický zápis srpnového počasí roku 1983 tak jak jsem si to tenkrát zapsal:
1.8.1983 silná húlava způsobila škody když vítr dosahoval až 110 km/h
2.8.1983 večer ve 21 hod. začalo slabě pršet. Po velkém suchu konečně déšt. Jenže jak extrémní byli teploty a sucho tak extrémní následuje zima a neustávající déšt. Za 2 dny se ochladilo z +36 na +13 stupnů v maximech. Pršelo bez přestávky 40 hodin a z krátkýma přestávkama 80 hodin. Za prvních 5 srpnových dnů napršelo 105,2mm nejvíce 3.8.68,2mm.
10.8.1983 velmi silná bouřka od východu. Časté a blízké výboje do země a kulový blesk. Bouřka trvala od 21,30 do 03,15 a spadlo v ní 28,8mm. Kulový blesk-zářivá bílá koule z dobou trvání 7-8 sekund.
3.5.1996 bouřky 46,5mm
17.7.1997 bouřka 45,3mm celý červenec 1997 165mm
17.8.2001 přehánky,déšt a bouřky 57,5mm
12.8.2002 bouřka a déšt 60,3mm v době od 11 do 13.8.2002 97,5mm
7.8.2010 déšt 49,5mm
13.8.2010 46mm
25.9.2010 déšt 44mm za období od 25-27.9.2010 celkem 88,3mm
10.9.2012 mimořádná bouřka viz. autentický zápis:
10.9.2012 velmi silná bouřka v čase 19,30 až 20,30 kdy spadlo 48mm z toho 40mm za 30 minut,kroupy,zaplavené sklepy,zatopená ulice v Růžovém údolí,obrovské množství bahna v Zeměchách. Naší ulicí se valila voda bahno a kamení dolů z kopce přes ulici Přemyslova až do ulice Čechova. Zajímavostí je že druhý nejvyšší úhrn srážek toho dne byl 8mm v Brandýse nad Labem. Prostě tady vznikla a o pár km východněji rychle zanikla.
29.6.2017 48,3mm v trvalém dešti.
Poznámek ne vždy až tak dramatických a ne vždy týkajících se srážek mám ve svých záznamech zejména ze začátků mých pozorování celou řadu. Tehdy mi ještě přišlo mimořádné kde co. Nyní už jen skutečné mimořádnosti okomentuji v poznámce.
dididi
Mírně pokročilý

Registrace: 24. 12. 2013 11:08
Nadmořská výška:

Hodnocení: 41

Co je to hodnocení?

Příspěvekod cejn » 26. 06. 2022 17:53

Ahoj, tak já můžu hlásit škody po včerejším vydatném dešti, jestli se to tak dá vzít. Minimálně komplikace. Největší věc je, že pole obilí pod náporem deště doslova lehla asi jako když "přistane velké UFO". Jsou to hodně velké plochy, několik polí jsou prakticky úplně rozdrcané a leží třeba 90% celého pole. Rozhodně to nevypadá, že se postaví. Druhá věc jsou ucpané některé kanály a laguny vody v místech, kde se normálně pohybují lidé. Hloubka cca půl metru. Třetí věc je eroze, někde velké nánosy písku, bahna a samozřejmě vymleté cesty například i na krajnici u silnice půl metrová do hloubky výrazná "jizva". A samozřejmě všude veliké kaluže, voda místy stojí přímo v polích.

dididi: Ano ta mlha se začala tvořit už večer, ráno byla velmi hustá a tady vydržela až do 10:00, během dne se odpařilo minimum vody. Celkově je znát návaznost po velmi vydatném dešti. Vláha je jaksi odolná a drží se ve vzduchu i na zemi.

Výhledy jsou jedním slovem drsné, tak hlavně bude další vylepšování vláhové bilance. Srážky se budou častěji blížit k průměru nebo překročí průměr na více místech od začátku roku. Už ta první vlna v noci po-út vypadá na velmi silné bouřky, hlavně bude výrazný teplotní gradient a v dalších dnech bude pokračování bouřek, protože se vytvoří zase zvlněné teplotní rozhraní.

Proto už koukám na novou mapku hub od ČHMÚ, začíná se zelenat...

https://info.chmi.cz/bio/mapy.php?type=houby

PS: Zítra vyjde aktualizace srážek za uplynulý týden a srovnání od 1.1. s průměrem. V tom pásu od jižních Čech přes Prahu po Poohří se to určitě dost pohne směrem k modrým barvám a za týden i jinde.

https://www.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/ok/SUCHO/Klimat
icke_sucho.html
POKUD VÁM NEJDE PŘISPÍVAT (hláška: Vaše zpráva obsahuje málo znaků.):
Tak musíte vždy zaškrtnout možnost "zakázat URL adresy" a potom už to jde.
cejn
Nováček

Registrace: 21. 01. 2022 10:52

Hodnocení: 2

Co je to hodnocení?

Příspěvekod karel » 26. 06. 2022 18:59

Závidím všem co jim :dest: u nás prší minimálně .Někdo zde psal že jim :dest: 13mm co já bych za to dal .Je zarážející že ani takovýto úhrn vám nestačí :-! .Až budete mít sucho jako je zde budete i za málo vděčni .A proto já chci :dest: vždy když jste si stěžovali že u vás neprší tak vám začalo :dest: to já si mohu stěžovat jak chci a stejně velk hovno.Když se podívám na aladin kde má :dest: již jsem nasranej k čemu je Pražákům :dest: když jim to odteče .Jedinej kdo si může stěžovat jsem jen JJJJJJJJJÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ.
karel
Nováček

Registrace: 09. 12. 2014 18:41
Nadmořská výška:

Hodnocení: 0

Co je to hodnocení?

Příspěvekod Ovar » 26. 06. 2022 19:25

Novýho Aladina zarámovat, pro nás v úterý 2 mm, ve středu 0 mm. A víte co? Myslim si, že mu to i vyjde.

Myslím si, že postupně přestanu sledovat i předpověď na myforecast, výpovědní hodnota je méně než nula. Aneb v každém druhém výstupu když nevíš jak bude za 10 a více dní, dáš tam severozápadní proudění a podzimní teploty :D :mysl: .
Zítra mělo být chladněji, ale nějak u nás nevylučuju dosazení 35°C.

Víte co je k popukání, mám tu za červen 2 bouřky, z toho ta nejvydatnější (zároveň i letos nejsilnější, dala 2 mm). Toliko k medardu na západě republiky.

Karle, to je na mokrý hadr na čelo to znám! :D Mohu tě ujistit, že pokud tam máš takové sucho jako říkáš, 13 mm by tě opravdu nijak nevytrhlo, v těchto teplotách co jsou a budou je znát na suché zemi úhrn až od 40 mm. Cokoli méně je jen náplast na pár dní.
Ovar
Mírně pokročilý

Registrace: 24. 12. 2012 14:28

Hodnocení: 48

Co je to hodnocení?

Příspěvekod Troll » 26. 06. 2022 20:31

Tak nám naopak na tu dosavadní bídu modely co se týče srážek přeci jen do dalších dnů trochu přejí. Žádné horentní sumy jako v Praze a okolí popř. v části Litoměřicka v pátek a sobotu z toho zde asi nebudou, ale mohlo by pršet či dorazit nějaká přeháňka, bouřka ve většině dnů nadcházejícího pracovního týdne. Posledních několik dnů června tedy má možná šanci celkový úhrn přiblížit měsíčnímu průměru zde dole. Na horách je a zůstane bohužel sucho větší. Teploty nakonec zítra na 3. supertrop mohou zautočit i zde, tím je snad zde pro červen teplotám nad 35 st. odzvoněno a pokud se budou vyskytovat, tak tentokráte už na V. Teplotně ale i zde to bude silný nadnormál s teplotami často kolem i nad 30 st. v maximech a teplými, zde pak možná občas i tropickými, nocemi.

Kdo píše o medardu v Čechách, patrně vůbec netuší, co to pojem "medard", nebo "medardovská cirkulace" zamená. Nejde jen o srážky (navíc pouze lokální) ale o celkový charakter cirkulace s dominantním Z-SZ chladným prouděním a ne neustálé pařáky. Medard v červnu by znamenal počasí s častými srážkami a denními teplotami střídavě třeba kolem 15 st. a ve výběžcích přechodně třeba mezi 20/25 st., hodně srážek na horách, zejména pak na Z - SZ návětří a třeba nad 1000 m. n. m. přechodně i smíšených či dokonce sněhových, při kterých by určitě Krušné hory nepatřily k nejsušším místům letošního června v ČR. To jen tak na doplnění.

V první dekádě července by snad konečně mohlo dojít alespoň ke krátkému ochlazení (ne jen k pseudoochlazení) na normální, přechodně možná i lehce pod normální hodnoty na dobu více než jen pár hodin. Něco takového zde nebylo už dlouho.
Troll
Mírně pokročilý

Registrace: 10. 10. 2010 20:51

Hodnocení: 38

Co je to hodnocení?

Příspěvekod brhel » 26. 06. 2022 21:02

Děkuji dididi za velmi zajímavé záznamy vydatných dešťů z Kralup. Přidávám konečnou bilanci víkendových lijáků z Prahy z Dejvic. Součet od pátečního poledne do sobotního odpoledne podle mého zahradního srážkoměru v Dejvicích činí 49mm. Začalo to třemi krátkými bouřkovými dešti v pátek, pokračovalo to v noci z pátku na sobotu vytrvalejším mírným až silným deštěm, v neděli se pak pásmo přetočilo a byl zde další lijavec. Celkový úhrn je menší, než na mnoha jiných místech v Praze - nejsilnější bouřková "jádra" šla výhodněji nebo západněji, ale zároveň o hodně více, než např. na Křivoklatsku nebo na Rakovnicku.
Součet za červen tak mám 36 + 49 = 85mm a červnový normál v mé lokalitě je bezpečně překročen. Nelze vyloučit, že nakonec při příznivém načasování úterní fronty dosáhnu 100mm za červen.
Úplně bych nesouhlasil s Karlem, že většina deště v Praze odtekla. I v hlavním městě jsou lesy, parky, zahrady a další zelené plochy a většina vody se vsákla do velmi suché půdy. Lze souhlasit pouze s tím, že být podobný déšť 100mm / den jinde (např. v Polabí nebo na Křivoklátsku), tak toho vodními toky odteče ještě méně a nebyl by nikde 3. povodňový stupeň, jako tomu bylo o víkendu na Botiči.
brhel
Nováček

Registrace: 18. 12. 2013 13:59

Hodnocení: 5

Co je to hodnocení?

Příspěvekod pazout » 26. 06. 2022 21:21

Tak já mám trošku z toho vývoje příští týden obavy. My budeme zrovna tak nějak na hranici výrazného srážkového pásma z pondělí na úterý a buď tu spadne hodně nebo taky nemusí spadnout nic. Vlna z uterý na středu může jít již východněji a zasáhnout spíš Litoměřicko a Ústecko. A pak mě taky docela vadí ten vítr, který se rozfouká od SZ před příchodem zítřejšího pásma. Střih větru bude přát silným srážkám, ale to nebude platit pro naší oblast těsně pod horami, spíš ty vydatnější srážky budou od Lounska na JV. Ecák zase trochu přidal milimetry a má tam možnost srážek vlastně až do soboty, což by po takových dávkách jako tam teď má bylo ideální na zmírnění sucha. Každopádně ať to tentokrát klapne i zde a západně - jihozápadně od nás. Vždyť 11mm za červen při současných teplotách je zabiják pro středoevropskou vegetaci. 8.5. naposled spadlo při bouřce výrazně nad 10mm.

V sobotu jsem si se ženou vyšlápl na Bořeň při neskutečné vlhkosti a vegetace byla mokrá ještě odpoledne. Bylo propršeno i pod stromy, takže tam již zapršelo víc než na Chomutovsku, kde již v sobotu večer nebylo po pátečním dešti téměř památky.
pazout
Nový člen

Registrace: 14. 07. 2016 11:55
Nadmořská výška:

Hodnocení: 1

Co je to hodnocení?

Příspěvekod Adi » 26. 06. 2022 21:33

Ahoj,

Dnes neskutečné dusno, padl tropik, sice o pár desetin, ale je tam - zdá se, že minimálně do čtvrtku se horkého inferna nezbavíme. Aladin vyhrožuje se supertropy? Na zdechnutí. Tohle není rozhodně normální v červnu ať si každý říká co chce. Aspoň ne tak dlouhý čas. Dnes na Ropičce v Beskydech bylo nádherně. Teplota někde mezi 24-23 stupni - ve výšce necelý kilometr. Polojasno. Tohle má být v tu dobu dole, v cca 300 metrech! :-@ Už dozrávají borůvky - v cca 700 metrech a kousek výše. Potoky skoro vysušené i v horách, zde dole je již na suchu několikáty den, ovšem včera tam večer trochu sprchlo ze slábnoucí bouřky/přeháňky.
Zde dole v 279 metrech velká nula a ta bude zde svítit minimálně dio čtvrtku. Máme něco přes 60 mm deště za červen, ovšem při stávajících teplotách se jedná o další srážkově podprůměrný měsíc jednak výparem a taky i "skutkovou podstatou". Jasně, není to třicet mm, nebo i méně, ovšem při těch teplotách a slunečním svitu je to úpřimně zcela jedno. Vše vezme slunko a vysoké teploty. Rozkvétají do plna lípy. Tu vůni jsem měl vždy spojenou se začátkem prázdnin. :) No - o týden je to dřív... Takže fenologicky to zatím není žáídná tragédie, akorát vše nyní dozrává strašně rychle. Málo vody a horko.
@Ovar - k Metardovské cirkulaci - je tomu přesně tak - Kdo píše o medardu v Čechách, patrně vůbec netuší, co to pojem "medard", nebo "medardovská cirkulace" zamená.
Tohle, co je nyní rozhodně není medardovská cirkulace a nikdy nebude !!!
Na ansámblech je slibný pokles skoro k normálu, tož snad to vydrží a a začne konečně rovnoměrněji pršet, snad.

Přeji krásnou noc všem :)

Pazout - fakt až tak málo? :(
Přání bývá nebezpečně často otcem myšlenky
Adi
Mírně pokročilý

Registrace: 16. 09. 2008 19:51
Nadmořská výška:

Hodnocení: 44

Co je to hodnocení?

Příspěvekod pazout » 26. 06. 2022 22:16

Pazout - fakt až tak málo? :(

Měli jsme smůlu na lokální bouřky a přeháňky. Profesionální stanice v Tušimicích u Kadaně má již 38,3mm za červen. Většinou prší spíš tam méně. Na mé stanici sice mám 23mm, ale od posledního resetu stanice se mi denní srážky napočítavají dvakrát. Nicméně podle blízkých stanic ve městě je těch 11mm reálných. Od začátku roku máme 200mm a to díky deštivějším zimním měsícům a také srážkově nadprůměrnému dubnu, to v Poohří a kolem Prahy na tom byly ještě před pár dny od začátku roku hůř. U kamaráda v Krušných horách nad městem 26mm, což na tu polohu v nitru hor je dost málo.

PS: Ecák do soboty nám dává 72mm, tak to jsem zvědav.
pazout
Nový člen

Registrace: 14. 07. 2016 11:55
Nadmořská výška:

Hodnocení: 1

Co je to hodnocení?

Příspěvekod mnej » 26. 06. 2022 23:30

Pěknou půlnoční přeji, zde na střední Moravě byl dnes parádní pařák s vynikající teplotou 31,8st.. Zapisuji třetí tropický letošní den a taky dosud nejvyšší teplotu v tomto roce. Celý den byly dekorativní cumuly hezkého počasí v dálce na obzoru, jinak obloha vymetená, hopsanda v bazénu, grilovačka, podvečerní tenis a pak večerní posezení při vlahém teplém vzdoušku na terase při 23st. Tohle je pro mne ideální letní den. :jojo: A jestli je to v červnu nebo srpnu, to je úplně fuk. V létě má být léto. Opět jsem toho názoru, že i letos je to kompenzace za před tím chladnější jaro, koncem května jsme o tom tady přece diskutovali, tak se zbytečně nedivte, úroveň vegetace tomu nasvědčuje, neboť nic není dramaticky nijak napřed. Jestli mne paměť neklame, tak mezi roky 2015-2019 byly dvě období, kdy byla vegetace napřed i o měsíc. Třešně byly koncem května, meruňky v druhé půlce června, hrušky krátce po půlce července..., ale například loni měla vegetace výrazný skluz a červen a červenec to vše dohnal. Letos tedy v tomto repete. Spíše mám obavy z následné chladnější kompezace, která má v módě přijít vždycky v srpnu, aby pak v zimě bylo zase teplo. To je však zatím daleko, a všechno může být tisíckrát jinak. :jojo: Nicméně nedá mi to, a sám jsem zvědavý, kdy před zimou v nezimním měsíci opět uvidíme tu pravou zimní synoptiku, abychom pak v prosinci nad tím jen vzpomínali a vzdychali. :(
Pravda, Kapr to s tím Medardem v Čechách trochu přehnal. Nedivím se, že nějaké kolegy nadzvedl. :jojo: Zde se teprve situace z mokřin dostává do normálu. Nejpozději v úterý opět budu muset sekat trávu, tj. po 10dnech. %) Teda za předpokladu, že nepřijde zítra v noci nějaká bouřková apokalypsa. Když už by měl nějaký déšť přijít, tak aspoň až za 4-5 dnů, aby nebylo zase přemokřeno. V Čechách to bude burú burú jistojistě, tak hlavně, ať vám naprší, hlavně Ovarovi, a ať je to beze škod. :jojo:
Přemýšlel jsem, proč tady máme smlouvu s Aquamenem :D , ale nejspíš proto, že bouřky či i jiná srážková oblačnost nemá ve zdejší Moravské bráně nic, co by jí kladlo odpor. Proto se jim tu zřejmě tolik daří, a co Moravská brána vcucne, to většinou nepustí. Svou roli také hrají Beskydy, které kolikrát ten postup oblačnosti zbrzdí a ona zde déle zůstane. Proto si tedy všimněte, že ty bouřky tu často chodí za sebou poslušně jako ovečky vracející se z pastvy domů stejnou drahou. :jojo: V Čechách to je jiné, reliéf vyšších hor, Šumava, Krušné hory, i koneckonců České středohoří, dokážou ty srážky kolikrát spolehlivě rozbít. :jojo:
Taky mě překvapilo ranní rozložení nízké oblačnosti převážně nad Čechami. Nevidět na družici aktuální datum, tak řeknu, že je druhá půlka září. Ale v září by se to tak rychle nerozpustilo, to by možná někde NO vydržela již po většinu dne. CIAO. :jasno: :jasno: :jasno:
mnej
Nováček

Registrace: 09. 10. 2016 22:09

Hodnocení: 16

Co je to hodnocení?

Příspěvekod Tomfik » 27. 06. 2022 06:40

Včera první letošní 28. Dnes atak na trop. Chudé a suché západní a střední Čechy dostanou podruhé hodně pěknou řádku srazek. Kam až ty srážky východně dojdou těžko říct. Zítřejší ranní fronta konci někde na hranici Čech a Moravy. Následna bouřková činnosti doprovodí zřejmě opět tak nějak do hranice Čech a Moravy. V praxi to znamená, že my na hranici budeme počítat jednotky a na západě desítky mm. Na Moravě nebude nic. Situace se obrátí o 180 mezi Z a V :pls:

Sucho zde začíná být. Teda podle intersucha jsme rudy ale ty jejich mapky jsou divočina. To známe. Od ČHMÚ to odpovídá mnohem lépe.
Nejnižší teplota 7.1.2017 - -27,1C
Nejvyšší teplota 20.8.2012 - 34,7C
Tomfik
Mírně pokročilý

Registrace: 06. 11. 2008 09:43

Hodnocení: 35

Co je to hodnocení?

Příspěvekod hanz » 27. 06. 2022 06:47

Čau,

Z důvodu trávení času převážně venku jsem shlédl příspěvky až nyní a vidím, že tentokrát výstraha na velmi silné srážky vyšla a některé oblasti (zejména oblast Prahy) dostaly srážkový přídel i kolem 100 mm, jiné oblasti naopak utřely jako my, na druhou stranu z předešlých příspěvků Čechy potřebovaly tento srážkový příděl jako sůl.

Máme za sebou relativně teplý víkend, kdy sobotní maximum nepřesáhlo 28 st. a včera padl s přehledem tropik (max. teplota vyostoupila ke 31,6 st.) v sobotu zde taky něco napršelo...nejprve kolem 16 hod. padaly samostatně kroupy při bouřce valící se ze Slovenska a následně přišel asi 20 minutový slejvák a celkově napršelo asi 5 mm. Včera jsme opět byly blízkou bouřce, která úřadovala je několik km od nás na východ a v nedaleké vesnici asi 10 minut cesty autem byl velký slejvák (dusno bylo včera jako v prádelně).

Co se týká výhledů na tento týden čeká nás pořád velmi teplé počasí (zejména náš východ), Čechy budou mít tentokráte o dost nižští teploty a další nášup srážek, během několika dní tak hravě překonají měsíční srážkový normál nebo ho přinejmenším vyrovnají. Celkově to pak postupně ke konci týdne nebo začátkem příštího týdne vypadá na ochlazení.

Vůbec bych se nedivil, kdyby tato červnová horká vlna byla letošní maximum a v průběhu léta již teploty výrazně nad 30 st. nebudou a spíše se budou při horkých vlnách pohybovat zpravidla mezi 28 - 30 st. Je to jen můj pohled na věc.

Jinak když se člověk podívá na Evropu, ne všechny státy se potýkají s horkým počasí. Čím víc na SV od ČR, tím více chladno. V Severní americe taky žádné hice prozatím nejsou. Je to vyloženě o jižní a střední Evropě.

Na závěr: Mě osobně takové teplo v létě úplně nevadí, vždyť už cca od roku 2020 se vyskytly velmi teplé léta a za tu dobu jsme se mohli podnebí přizpůsobit. Potom je tu ještě otázka srážek, což je vždy loterie.
hanz
Mírně pokročilý

Registrace: 30. 04. 2008 14:32

Hodnocení: 6

Co je to hodnocení?

Zpět na Předpověď počasí