Uživatelské menu

Statistiky

• Příspěvků dnes0
  • Příspěvků včera3
  • Celkem příspěvků98489
  • Celkem témat1126
  • Celkem členů5517
  • Nový uživatelPruwan
  • Toplist
    Kdo je online

Předpověď počasí na červen 2022

Předpověď počasí v České republice na kratší i delší období, které sestavují samotní uživatelé - amatérští meteorologové.

Re: Předpověď počasí na červen 2022

Příspěvekod Pája76 » 29. 06. 2022 06:54

Konárovice (okr. Kolín) hlásím srážkově na dnes opět zklamání :'(
Majestátně působící bouřkový komplex, který se do J Čech dostal večer z Rakouská měl tentokrát správný směr, ale bohužel při postupu dále přes Čechy na sever slábnul a přetáčel se zároveň k SZ.
Doufal jsem po více než měsíci v solidní jednorázový srážk. úhrn - alespoň 15 mm. NESTALO SE.
Zde bylo mezi 23-24 hod. pár blesků, hromů a srážkově jsme se vešli do 2 mm :(
Částečná záchrana od totálního fiaska přišla až nad ránem z nově narůstajících přeháněk a bouřek na Kolínsku. Celkem tedy 8 mm. Pro mne při následném pohledu na radar a do přehledu srážek ale velké rozčarování, že již v řádu několika km na západ i severozápad od nás (Kolín směr Praha, Nymbursko) je to od brzkého rána o něčem jiném a srážky jsou tam vesměs v intervalu 20 - 40 mm. Jsem přející člověk, ale toto NASE.. . Bylo to tedy velice blízko, ale u nás nakonec opět pod stromy sucho :destnik:
Nyní další srážkové pole vstupuje (zase) do J Čech, ale připadá mi, že i když při postupu přes "vnitrozemí" Čech vydrží a nerozpadne se, tak směr bude o něco západněji než bych si přál já, tj. bude po klasické "srážkové dálnici" posledních dní: České Budějovice -> Praha :jojo:
Uvidíme, třeba něco dorazí :dest: :plavani:
Jinak venku při 80% vlhkosti a 19°C ranní prádelna.
:ahoj:
Pája76
Nováček

Registrace: 17. 09. 2016 22:59
Nadmořská výška:

Hodnocení: 1

Co je to hodnocení?

Příspěvekod Tomfik » 29. 06. 2022 07:00

Někdy holt cítíte v kostech, že to bude na prsa koresjké ženy a bylo. Spadlo nám asi 80kapek, přitom 20km jz i 20mm. Ta linie to měla velmi těžké v postupu, intenzivní déšť se stočil spíše na střední a jižní čechy už nponěkolikáté. Sever drobky. Dneska bude repete. Dnešní večer by mohl být o něco zajímavější. Srážek bude o dost více než včera. Páteční fronta bude hodně o silných bouřkách. Pak ochlazení, přechodně oteplení na 1-2dny, možmná s frontou a pak opět ochlazení.
Nejnižší teplota 7.1.2017 - -27,1C
Nejvyšší teplota 20.8.2012 - 34,7C
Tomfik
Mírně pokročilý

Registrace: 06. 11. 2008 09:43

Hodnocení: 35

Co je to hodnocení?

Příspěvekod mnej » 29. 06. 2022 08:08

Ahoj, tady včera sice dusný, ale jinak parádní den s max. 28,7st. Bylo výborné, že žádná bouřková apokalypsa i přes ranní výstrahu nepřišla a já nemusel z makání z mamčiny chaty zdrhat s autem před bouřkou. Práce jsem tam konečně všechny dodělal, takže už mám klid. :)
Koukám, že v Čechách to začíná vypadat dost nebezpečně, a první řeky jsou stabilně na povodňových stupních již po každém větším dešti, to je nebezpečné. Ovšem nic pro vyvolávače deště. ti jedou svou mantru pořád. Je nabíledni, že všude nemůže napršet stejně a jestli naprší 100mm u někoho o pár kilometrů dál jen 10mm tak oblastně to zas tak není problém, protože ten větší úhrn oblastně může ovlivnit výši hladin toků či spodních vod, i když daný nespokojenec je upnut jen na srážky ve svém místě.
Teď jde do Čech další významná buřina z Rakouska. Ta lajna postupující od severu k jihu, která se prakticky nikam nepohybuje, to je dost zneklidňující, na řadě míst už jsou povodí nasycená. Samozřejmě jedna bouřka nic neudělá, ale spadne-li jich tam 6-7 takových za sebou, tak to už bude problém většího rázu. :jojo:
Koukám, že Ovar se svými 220mm srážek na tom není nijak extra špatně. To je divné, my máme cca 20mm za rok víc než on a žádné sucho a spálená křupající tráva tu není. Zahradu jsem ještě letos nezaléval a ve městě jsem další trávu sekal zrovna včera. Tak buď Ovarovi někdo načural do srážkoměru a má v něm víc, než by měl, nebo v dané oblasti opravdu strašně blbě hospodaří s vodou, že všechno pryč odteče. Není možné, aby měl nějaké extrémní sucho, když máme podobné srážkové úhrny. Pro nás činí pololetní průměrný srážkový úhrn za měsíce 1-6 265mm, jsme na hodnotě okolo 240mm, to není žádné sucho a Ovar na tom nemůže být nijak dramaticky hůř... :jojo: CIAO. :jasno: :jasno: :jasno:
mnej
Nováček

Registrace: 09. 10. 2016 22:09

Hodnocení: 16

Co je to hodnocení?

Příspěvekod brhel » 29. 06. 2022 09:00

Srážkové hody v Praze pokračují, v noci šlo pásmo od jihu. Déšť byl mírný, ale vytrvalý (k ránu i silný) a napršelo dalších 15mm. Znamená to, že za červen jsem v Praze - Dejvicích na 110mm a od začátku roku jsem na 212mm. Pro zajímavost ještě uvedu, že od začátku června zde napršelo více, než za celé období leden - květen (102mm). Jsem na tom tedy s celkovým dešťovým součtem od začátku roku plus mínus podobně jako ovar nebo mnej, jen to časové rozložení se liší. A nelze vyloučit, že 110mm za červen nebude konečný součet, od jihu jde další srážkové pásmo a má namířeno směrem ku Praze.
Hrozí letos v létě v Praze ještě sucho? Chtěl bych věřit, že už nehrozí - silný vydatný déšť byl přesně to, co "příroda" potřebovala, voda prosákla i do hlubších vrstev půdy. Na druhou stranu, připomeňme rok 2018, kdy byl na některých místech také srážkově velmi vydatný červen (u dididi přes 100mm jak čtu zde na fóru v záznamech), přesto se v daném místě později v srpnu sucho projevilo v plné síle.
brhel
Nováček

Registrace: 18. 12. 2013 13:59

Hodnocení: 5

Co je to hodnocení?

Příspěvekod kapr » 29. 06. 2022 09:12

Co se týče sucha, už jsme ve žluté a náš okres má za poslední týden prvenství v množství srážek a Chřiby přímo vyčnívají se zcela nejnižším úhrnem.. takovou situaci tu nepamatuju... V červenci se máme na co těšit... Snad bude letos deštivý podzim.. snad.. pravda, bývalo i hůř. Zatím to není tragédie, ale co není..
kapr
Mírně pokročilý

Registrace: 30. 04. 2008 16:04
Nadmořská výška:

Hodnocení: 41

Co je to hodnocení?

Příspěvekod JohnBattler » 29. 06. 2022 09:30

Ta srážková pásma chodí +/- stále stejnou cestou a některá místa jsou už opravdu vodou přesycená. Takové Strakonicko a pak celý pás podél Vltavy od Budějovic až do Prahy už té vody má fakt dost a toky nyní reagují na déšť velmi rychle... U nás v noci na včerejšek jenom takové olíznutí 2mm, ale dnes v noci spadlo dalších 22 mm. Takže celkově máme těch srážek asi tak akorát. Za červen už máme 1,5 násobek normálu, ale vzhledem k deficitu z předchozí části roku pořád v pohodě. Od začátku roku jsme na nějakých 85-90% obvyklého množství srážek. Další vlna by nás měla čekat dnes v noci a pak možná v pátek tedy červen bude nejspíše srážkově opravdu podařený a doženeme ten deficit..

Přál bych si aby se také dostalo spíše na oblasti kde toho tolik nespadlo, ale bohužel to vypadá, že to pojede zase středem Čech. Východní Čechy a většina Moravy by vodu potřebovala jako sůl.

Je fajn vidět, že kombinace nadprůměrně teplého a deštivého letního měsíce je možná a snad to bude v budoucnu častější. Za mě teplotně červen sice teplý, ale kromě jednoho dne bez vyloženého extrému a tedy díky tomu kolik nyní spadlo vody jsem spokojen. Další výhled pro naší polohu bez tropické vložky víceméně s teplotami okolo 25-30°C takže co více si přát. Morava bude o poznání teplejší.

Za zmínku stojí zdejší nízká minima, která prakticky neklesala pod 10°C a tedy celkově červen působí dost subtropicky s průměrnou teplotou okolo 20°C. Spočetl jsem v rychlosti Prahu Libuš a vyšla mi teplota 20,3°C za červen a tedy odchylka od normálu 2,5°C.
JohnBattler
Nováček

Registrace: 24. 01. 2018 16:51

Hodnocení: 14

Co je to hodnocení?

Příspěvekod dididi » 29. 06. 2022 10:13

Tak tedy dalších 14mm z toho 10mm dnes ráno a do 200% chybí už jen 2,5mm ovšem reálně to vypadá tak na 10x víc nebo....? Některé modely mají na příštích 24 hod. zase šílené sumy tentokrát více severně ale spíše sv od naší lokality.
Louže už se tvoří hned co spadnou 2-3mm nasycenost je již velká.
V nejbližším okolí je již prolito značně ale i tak jsou místy velké rozdíly. Tady od 24.6. spadlo 107,4mm ale nedaleká Tuhan má ,,jen" 40,1mm.
Po páteční frontě se zdá že srážkové orgie ustanou a mírně se pak okolo 5.6. /4.6. mi končí dovolená/ ustanou. Zatím není jasné jak výrazná a dlouhá pauza v subtropech to bude.
dididi
Mírně pokročilý

Registrace: 24. 12. 2013 11:08
Nadmořská výška:

Co je to hodnocení?

Příspěvekod pazout » 29. 06. 2022 10:34

Tady to bude nejspíš léto bez hub a vody v potocích, pokud zde nedojde k nějakého zvratu mizerné srážkové bilance během července. Podle amatérských stanic nad městem na hřebeni Krušných hor za červen doposud 40-50mm. Lepší to nebude po hřebeni ani dál na JZ. Noční pásmo k nám už doputovalo značně rozpadlé a nepomůže ani správný směr větru přející zde díky orografii srážkám. Tedy za dnešek včetně dopolední přeháňky necelé 2mm. Alespoň je zatím pod mrakem a velmi příjemně. Pokud by vyšel evropský model, byl bych spokojen. Aladin z půlnoci to úplně zabil a za celé období nemá pro nás nic. Takže s velkou pravděpodobností bude u nás stejně jako květen i červen srážkově podprůměrným.
pazout
Nový člen

Registrace: 14. 07. 2016 11:55
Nadmořská výška:

Co je to hodnocení?

Příspěvekod Ovar » 29. 06. 2022 10:46

V noci další 2 mm a koukám že srážky se vyhnuly přesně místům v Čechách, kde to bylo zapotřebí (Z a SZ) :mysl: . Ale koho to udivuje, když je proudění neustále stejné. V tomhle smyslu mě asi nepřekvapí ani dnešek.

Jen pro zajímavost jsme včera díky chladnějšímu počasí a hlavně po měsíci vlhčí půdě mohli jít zase sázet stromy a na exponovaných místech se 27 mm v lijáku dostalo do 15-20 cm, to jsem čekal i méně, a příjemně mě to tedy překvapilo. Na druhou stranu pod tím je pořád stejný prach jako před tím. A myslím si, že i ty střední Čechy kde se ty srážky furt nyní trefují a sice řeky stoupají, tak se ten letitý deficit v hlubokých vrstvách půdy, mělkých i hlubokých vrtech nespraví z jednoho upršeného června. Jakmile pršet přestane, bleskurychle se stavy vody vrátí tam kde byly, možná na to kladně zareaguje na krátko mělký vrt, ale to bude vše.

Tím se dostávám k Mnejovo poznámce. Po jeho přečtení jsem si desetinu vteřiny sice připadal jalo lůzr co si stěžuje na 220 m co spadlo přesně za půl roku, ale bylo by fér si projet data a říct si něco o tom, z jakého úhlu posuzuješ stav sucha.
Mít Mneji 240 mm, tak skáču radostí do stropu. A to proto, že koukám na záznamy z Prostějova (nejsevernější stanice co tam je, úhrny se liší ale ne rozložení srážek ve dnech) poslední výraznější srážka napršela v Prostějově před 10 dny, tedy před nástupem těch největších suchých veder u nás. Tzn že pokud bych měl před vedry o cca 50 mm větší roční úhrn, tak jako jsi měl v tu dobu ty, rozhodně by na tom byla vegetace, no minimálně o těch 50 mm lépe :D (jelikož nám tehdy ještě těch 30 mm nenalilo a ještě 20 chybělo).
Další věc je, že ty posuzuješ dost často stav vegetace podle toho, jestli ti déšť nebrání v práci kolem baráku nebo nepřerušuje tenis. Jsem si zcela jist, že budou i v Prostějově existovat lidi, co budou vyvolávat deště, protože tenisový míčky na zahradě nerostou :) . A přesně jak říká Brhel, to rozložení srážek je nejklíčovější, pokud by postupně behěm června zapršelo 1-2x do týdne třeba to, co tady včera spadlo za 25 minut, tak by minimálně nekřupala tráva po prvním vedru a jsem si jistej, že by nezačaly vadnout první stromy, možná by ani nespadla 1/3 úrody na zem.
Další bod jsou teploty, máš sice "jen" o 20 mm víc a to k dnešnímu dni, kdy tu včera spadlo 30 mm ze 2 lijáků (po vedrech), ale taky máš dokonce méně než poloviční počet tropických dní. A to nemluvím o počtu supertropů, který sme si už vyžrali 2 ks.
A jako bonus je tu kolonka kumulujícího se sucha, kdy u nás po prvním vedru uschne profil ve 100 cm, protože z předchozích let se neměl jak doplnit. Nejsou žádné spodní vody, žádné prameny jako před 7 lety, to co naprší, zůstane v 50 cm profilu půdy, na hlubší zavodnění prší málo a moc to žne, a jelikož ani loni nenapršelo "nic na na víc", nemělo se co doplnit. Jsem si jist, že u vás se to projevuje taky, ale v mnohem menší míře, ať už díky rozložení srážek, nebo prostě štěstím v dobře konstiuované zástavbě. Tam pak heslo "špatně hospodaříte s vodou" má něco do sebe. Vědět před 20 lety, že bude problém s vodou, tak by se tu jistě nesváděly okapy do kanálu. Na druhou stranu máme teď díky tomu vodu v arboretu :D .
Rozložení srážek a úhrny jsou klíčové (graf je ve 2/3 stránky, kdo nezná)
Prostějov
https://www.wunderground.com/dashboard/pws/IPROST13/graph/2022-06-29/2022-06-29/monthly
Mrchojedy
https://www.wunderground.com/dashboard/pws/IMECLO1/graph/2022-06-29/2022-06-29/monthly

A v neposlední řadě (klidně mne oprav) si jakž takž vybavuju fotku dvorku a kousku zahrady co jsi posílal a jestli se nepletu, byla na jedné straně nějaká hradba? My máme část pozemků zařízlou do 3 m svahu taky s hradbou, a tahle část pozemku je nevlhčí a tráva zde měla problém uschnout i v roce 2015 bez zálivky. Jenže to je asi 5% pozemků, co obhospodařuji, zbytek jsou různorodé pozemky i kus, kde je ze 3 stran louka/pole. A tam taky spadlo ovoce nejvíc a ještě teď tam jsou celé lány bez trávy.

Co se furt divíš, už to tu řešíme x let, nemůžeš prostě srovnávat městkou zástavbu ještě k tomu v upršeném Prostějově se zbytkem ČR :D .
Ovar
Mírně pokročilý

Registrace: 24. 12. 2012 14:28

Hodnocení: 48

Co je to hodnocení?

Příspěvekod Pája76 » 29. 06. 2022 11:59

Tak jsme (okr. Kolín) v červené výstraze na bouřky od ČHMÚ.... =-O
ALADIN nám na dnešní noc hází zase x desítky mm srážek. Při pohledu na radar se sem snad konečně něco od jihu dostane :dest: .
Zahájil jsem dešťový tanec kolem totemu :D a vyčkáme, co z toho bude. Vydatné srážky prosím ano, kroupy prosím ne.
Zítra podám srážkový report.
Jinak dnes od rána zataženo, nyní 24°C.
:ahoj:

EDIT 17:00 Zatím se sem prakticky nic nedostalo - za odpoledne 1,1 mm, celkem od včera tedy 9 mm. Některé bouřky na Pardubicku, Olomoucku a ČM vrchovině nyní dost silné.
Naposledy upravil Pája76 dne 29. 06. 2022 16:19, celkově upraveno 2
Pája76
Nováček

Registrace: 17. 09. 2016 22:59
Nadmořská výška:

Co je to hodnocení?

Příspěvekod godlike » 29. 06. 2022 12:05

Drobne prsi, mam za cerven 110mm. 235mm od zacatku roku. Vse uz bylo pekne receno kolegy predemnou. Deficit je obri a jeden lehce destivy mesic nic nespravi. Putovni pohar v desti asi letos vyhravaji Strakonice. :plavani: Kdyz to tak sleduju. Ale vzpominam na par let zpet, jak tyhle situace byly v SV smeru od Budejovic pres Vysocinu. Myslim, ze Tomfik a jiny hlasili 200-250mm uhrny snad dva mesice po sobe. Cili letos holt ma zase stesti nekdo jiny. Kamarad z Volar ( 750 m.n.n) na Sumave ma za cerven 230mm a blizi se k 500. Nutno poznamenat, ze jejich normal je tak 900mm.

Patecni fronta vypada zase dobre pro Ovara a cely zapad. Tak snad to klapne. U vas 100mm zasyci jakoby nic. Vsem to moc preju. :destnik:
https://www.wunderground.com/dashboard/pws/IZDIBY16
https://app.weathercloud.net/d2394664632#current
godlike
Nováček

Registrace: 14. 12. 2015 10:07

Hodnocení: 18

Co je to hodnocení?

Příspěvekod Adi » 29. 06. 2022 12:19

Ahoj,

Koukám, že u Tomfíka se nese voda, snad se tentokrát strefí dobře :) Rovněž Pája to má slibné :) na dnešek
Zde za včerejšek 6,1 mm, Před srážkami, bouřkou, teplota vystoupala na 26 při šíleném dusnu, včera tedy taky letní den, noc na dnešek naštěstí tropická nebyla, ale minima byla vysoká, kolísala v okolí 17 stupňů. Ráno řídká mlha, opar a nízká oblačnost. Aktuálně slunko, plech na obloze a jsme někde na 28 stupních
Dnes srážky zde nečekám. Zdá se, že i v pátek to bude loterie, více spadne v Čechách. Po přechodném ochlazení v sobotu, v neděli opět hic a v pondělí vedro. Pak ve středu to vypadá konečně na delší ochlazení a taky i vodu - aspoň při přechodu SF.
Ke srážkám:
Takhle - jen něco přes 200 mm za necelý půlrok, to je žalostně málo, když uvážíme vesměs teplotní nadprůměr při rovněž nadnormálním slunečním svitu. To je na polopoušť, ne na stěžování si, že je mokro. Asi žiji na jiné planetě, nebo vycházím z jiných průměrů. Vysvětlím.

Zde ve Slezku činí roční normál pár milimetrů nad 800 mm. V roce 19 spadlo milimetrů 600, podobně jako v 15. (tam dokonce nějakých 570) Naopak v 10 a 20 to dělalo víc než tisícovku, podobně jako v 13, kdy Karvinsko postihly květnové povodně. Vloni jsme byli lehce přes 800.
Pro vás to jsou zřejmě čísla, jak z jiného světa a nedivím se některým, že na to poukazují. Ovšem je tu ale. Krajině to nestačí, když máme těch milimetrů míň. Navíc průměry teplot jsou vyšší, tedy i výpar. Muselo by těch milimetrů být - střelim - v průměru 900, aby bilance byla vyrovnaná. Zrovna a právě letos je to horší, jsme na tom podobně, jako Mnej, ještě není 300. Vidím to na studni (13 metrů), kde vody už je docela málo, přítok významněji klesá, na potoce - potok kousek opodál vyschnul. Včerejší déšť se pod stromy v podsatě nedostal. Mnej má štěstí na to (on si to zjevně nemyslí :) ), že mu nyní v červnu prší více, než tady a teploty má přibližně srovnatelné, jen noci teplejší (zřejmě městská zástavba resp. špatně umístěné čidlo meteostanice)
Zde v okolí není žádná velká zástavba, pokud pominu rodinné domky, zahrady a pole, aspoň po proudu potoka, pramení v nedalekém lese. Žádný asfalt. (Průmyslová zóna je na druhém konci dědiny, potok neovlivňuje) Půda je těžká, jílovitá. To má tu vlasnost, že dlouho drží vlhko. Ovšem na straně druhé dlouho trvá, než se nasytí, když začne pršet. Pokud tohle vyschne, umí být tvrdá jak beton a musí napadat snad kubík, aby se to rozvlažilo. Jinými slovy srážka pod 20 mm nic neřeší, musí být aspoň 20 a více, aby to pořádněji vsáklo. Ovšem v roce 94 spadlo v bouřce 20 mm ... a nebylo to po měsíc a půl trvajícím suchu vůbec poznat. Zasyčelo.
Takže každý kraj či lokace má svůj vlastní splávek, jakýsi odtok, který je daný či běžný. Pokud ten není naplněn, zejména, když je tepleji, bývá a je problém, spodní vody klesají a povrch vysychá také spolu se vším, co k tomu neodmyslitelně patří.

Přeji krásný den :)

A.
Přání bývá nebezpečně často otcem myšlenky
Adi
Mírně pokročilý

Registrace: 16. 09. 2008 19:51
Nadmořská výška:

Hodnocení: 44

Co je to hodnocení?

Příspěvekod kapr » 29. 06. 2022 13:01

přesně před rokem jsem touto dobou měl 266 mm od začátku roku, letos 199,4... a je známo, že červen je nejdeštivějším měsícem roku... chtělo by to taky nějakou vodu, co si budem a klidně i těch 100 mm.. myslím, že by se vlezlo. Raděj ale v trvalém dešti, jedna bouřka to nespraví... tady je roční normál kolem 600 mm plus minus a tentokrát s Adim souhlasím, je to málo.... letos
kapr
Mírně pokročilý

Registrace: 30. 04. 2008 16:04
Nadmořská výška:

Co je to hodnocení?

Příspěvekod GP68 » 29. 06. 2022 13:31

Zaleží na geologii podloží. Každý typ podloží snese jiné množství srážek. Přiroda je místně zvyklá na nějaký standart, který tvoří vliv orografie, převladajících směrů větrů a nadmořské výšky. Výkyvy do určité míry toleruje a nemyslím si, že má smysl řešit deficit za x let zpátky a sčítat ho.
Když bude na Hané 2 roky po sobě 800 mm , tak shnije vše co vyroste.
[b]Extrémy od 1.7.2018[/b]
max.T: + 34,4°C 21.7. 2022, max. prům den.T + 27,1°C 21.7. 2022
min.T: - 14,3°C 18.1.2021, min. prům.den.T - 9,7°C 23.1. 2019
max. náraz větru: 24,6 m/s ZSZ 17.02.2022
max. den. úhrn srážek: 86,4 mm 1.7.2019
https://grohmann.cz/udaje
GP68
Nováček

Registrace: 23. 07. 2020 15:20
Nadmořská výška:

Hodnocení: 2

Co je to hodnocení?

Příspěvekod Tomfik » 29. 06. 2022 15:58

Přesně tak podloží dělá hodně moc. Písčitou půdou to proteče velmi rychle, jílovitá naopak, ale zase hůře vsakuje. Dnes hodně slušná bouřka na Poličku 10km, Polička téměř pod vodou. Teď nás chytla buňka, 3mm, slušný lijavec, je vidět jak to je nasáklé vodou. Od Blanska se řítí výživější pásmo. Tak snad. Ony ty bouřky naskakují pěkně teda. Uvidíme co v noci, má to být od nás na západ, ale ta bouřková činnost je ted poměrně velká právě na pomezí čech a moravy a od Vídně se také něco trochu tvoří, takže by to mohlo být docela dobré. Třeba chytneme něco z těch výstrahy. Nějakou tu 90mm :D , budeme rádi za 10 :)

ALADIN tam svítí čístě jak báílý papír, opět ICON-D2 o hodně blíže. Je fakt super na tech 10-15h nejlepší co je
Nejnižší teplota 7.1.2017 - -27,1C
Nejvyšší teplota 20.8.2012 - 34,7C
Tomfik
Mírně pokročilý

Registrace: 06. 11. 2008 09:43

Hodnocení: 35

Co je to hodnocení?

Zpět na Předpověď počasí