Pěknou půlnoční přeji pánové, dnes max. 32,9st. zapisuji 4 tropický den s nejvyšším maximem tohoto roku, tropická noc těsně nepadla s min. 19,7|st., dnes naštěstí tady velmi dekorativní bouřka, pěkně nám na volejbal pokropila antuku a ještě byla tak inteligentní, že přišla zrovna o přestávce mezi sety, kdy krápaly velké kapky cca 5min. Neměřitelný úhrn. Paráda. Vzduch se pročistil a hrálo se božsky.
Abych pak za 30 min. četl, že ta sama buňka dala v Moravským Berounu 4cm velké kroupy.
To fakt, ať si říká kdo chce, tak radši ať je dusno sucho a hovno, než toto.
Příspěvek kolegy GP68 o tom podloží svatá pravda. TESAT DO KAMENE.
Venku se blýská jak prase, je klidno, ale čert nikdy nespí. Doufám, že nás všechno mine.
Aktuálně je ještě 22,4st., čili velká šance na první tropickou noc..... Pravda, Ovar i Adi mají z části taky pravdu.., ale ta pravda není nikdy absolutní, viz Kefalín, čo bolo, to bolo
U nás v centru v městské zástavbě se voda lépe zadržuje, neboť nemá odtok, alespoň tak je koncipovaná moje zahrada ve městě, je vyspádovaná do středu pozemku, nemá žádnou odvodňovačku, a moje zdejší hrušeň z toho profituje natolik, že skoro každý rok z ní mám 400l kvasu a ještě i na kompot a lívance. Zrovna tak jsem před lety upravil zahradu u babičky. Já jsem přímo vzorný městský zemědělec, jak se zadržuje voda v krajině. A to mi nikdo nenakukal, jen se chovám logicky
. Když se podívám na radar a noční bleskoshow, doufám, že vše zeslábne a nic jsem nedojde nebo max nad ránem jen trochu deště.
CIAO.