Pěkný večer, tak zimofilové si notují a přitom věčně brečí nad teplými výhledy, tak já zase budu naopak bečet nad současným sračkopodzimem.
To, co počasí předvedlo dnes, to už málem bylo pro manželku skoro na dost teplou podzimní bundu.
Většina dne s teplotou 15st, jen díky velmi ostrému slunci přes poledne s bídou na hodinu 20.1st, aby k večeru nebylo při neměřitelných přeháňkách ani skoro těch 15st, kdy už bylo zima pomalu v krátkým tričku i mně.
Být celý den zataženo, tak bych tipnul maximum do 14st. ani to. Zkrátka říjen jak vyšitý.
Tak takhle si léto opravdu nepředstavuji.
Přiznám se, že po těchle zimofilních dnech mi nebude vadit ani dvoudenní peak se 40st. Ani by mě nepřekvapilo, kdyby tento extrém vystřídal ten druhý teplý extrém, protože protiklady se rády přitahují nejen mezi lidmi.
Rád se ještě ohřeju, protože sračkopodzim pak bude od září trvat dalšího půl roku a takového počasí si užijeme víc než dost.
Nechápu, kdo se z takového počasí v létě může radovat.
Navíc vzhledem k tomu, že není teplotní kontrast, nemůžou být ani velké srážky. Rozdíly teplot ve všech vrstvách minimální..... Úterní vnořené konvekce to bylo jiné kafe, ale není divu, když teploty dole a nahoře byly v úterý diametrálně o dost odlišnější.... a to teď chybí i přes kolikrát v poledne krásné mraky na obloze, které vypadaly, že jsou plné vody, ale opak je pravdou a jen z nich kapkuje.
CIAO.