určitě raději než na Ukr... i loni koncem července jsem měl 300 a bylo sucho?.. To by asi bylo sucho pořád... 
ano, vysušeno bylo, díky vedru, vysokému výparu atd.. ale to je pryč.
určitě raději než na Ukr... i loni koncem července jsem měl 300 a bylo sucho?.. To by asi bylo sucho pořád... 

, a čísla jsou jasná, čísla nezajímá, jestli voda odtekla, či neodtekla, čísla jsou pořád neúprosně stejná.
Ve statistice vypadá úhrn 300mm úplně stejně v obou případech. Jak v prvním - tedy 150mm leden-únor a pak zbytek, jako v druhém leden-únor skoro nic a pak zbytek. Takže v tomto případě bych se Kapra zastal, on to posuzuje ryze z číselného hlediska, neboť při podobných úhrnech by mělo být vše OK není -liž pravda?
Jenže potom je potřeba vždy zmínit i to B) a ke statistice dát i podrobnou mikrostatistiku, tedy to číslo dopodrobna rozpitvat, aby i uživatel z jiné lokality mohl posoudit, proč vlastně to sucho tam na západě je. Nikdo neví, že v zimě vše odteklo a v létě je hovno, když se zmíní jen hausnumero 300mm. To dá rozum.
CIAO.

. Vše ostatní trpí, meruňky kvetou v únoru a březnu, takže mrznou a trpí na moniliovou spálu a letos mají některé peckoviny z jižní strany regulerní spáleniny. Letos měla poprvé plodit kolekce více než 25 odrůd švestkomeruněk, které pocházejí z šlechtitelské stanice v kalifornském Modestu a Santa Rose. Mrazíky se letos po letech v květu nekonaly a stromy byly obsypané. No, zbývají 2 plody na strom, všechno opadalo suchem
. Dle úžehu na konkrétních rostlinách jsme tu opravdu museli mít teplotu kolem 38°C.
. Já už teď začínám v dobrém vzpomínat na srpen 2015, kdy v půlce měsíce přišla po 6 týdnech bez kapky výrazná fronta se snad 60 mm vody. Jestli něco takovýho přijde, tak to bude ještě super...Registrovaní uživatelé: Žádní registrovaní uživatelé