. Myslím že všichni ví jaký si milovník podzimu a plískanic a veškerých podzimních pořekadel, ale babí léto opravdu začíná až od konce září. A ani letos se pořád nic nezmněnilo
. Fakt není nutné o každém teplém dni bez srážek v srpnu, mluvit jako o babím létě, opravdu ne
.
Samozřejmě pravé babí léto je až v září, to je známá věc, mně šlo o onen modus operandi, který rovněž znamená nepřítomnost tropických teplot. Ovšem, plískanice a déšť jsou na některých místech tuze žádanou komoditou, nepletu-li se?
Koneckonců čím více deště bude, tím lépe, ovšem kromě Aqualandu.
....
. Uplynulou zimu jsme toho zjistili dost, aneb i důvod proč plískanice vznikají, víš to? Čím nižší teplotu má voda, tím má i jinou konzistenci, hustotu. Stejně jako půda a po dešti déle zůstává voda na povrchu. Proto jsou v zimě častější bláta na cestách i přesto že v létě více prší
.
Tak nějak jsem to i myslel, akorát ty situace se mně spojují s babím létem samotným, neboť bývá skvostný počas.
Koukam Plechy a ostatni kopce vic na zapad skoro 25. Pekne. Registrovaní uživatelé: Žádní registrovaní uživatelé