Ahoj, koukám, že moje prognóza se nenápadně naplňuje, alespoň prozatím to vypadá, že oteplení se "jaksi bude opožďovat". Tak doufám, že to klapne. Nicméně pořád čtu o sněhových orgiích zde východě, ale při studiu na weatheronline, žádné zásypy pro naši oblast nevidím. Úhrn 1-2cm nevidím jako zásyp.
Nicméně zkušenost velí, že zvláště u predikcí spadlého sněhu je ta nejvyšší nejistota ze všech možných srážek, a tak upřesňovat se to bude nejspíše až na pár hodin dopředu. Co je však jisté, tak že v naší lokalitě bylo letošní zimu sněhového maxima již dosaženo. Kdyby mělo ještě jednou napadnout 40cm sněhu, tak bych takový jev přirovnal pravděpodobnostně k výhře ve Sportce.
Co se týká teplot, míříme minimálně do průměru. Moje babička vždycky s oblibou, co se týká mrazů, říkala: "Když ne leden, tak ani jeden". Tím myslela to, že nemrzne-li v lednu, nebude už ve zbytku zimy v žádném měsíci zima. Noční déšť dal 3mm a dnešek s max. 6,6st. vykouzlil opět krásný slunný čas. Balzám to na duši.
Pravdou je, že sníh začal v Evropě přibývat, vyrojily se články o lavinách v Evropě. Já zažil včera taky lavinu - ve sklepě se na mne zřítila při nabírání prken do krbu celá jedna 2,5m vysoká vatra dřeva, bože to byla šlupka, ještě dnes mne bolí čuňa v místech, kterou jsem si nestačil rukama zakrýt. Naštěstí jsem vyvázl zavalen jen po kolena, ale pocit jsem měl podobný, jako by se na mne řítil sníh.
CIAO.
P.S. Koukám, že pesimistů na politiku je zde dost. Kapr čte asi slušnej dezinformační matroš, ale kolega dididi mne tedy svou politickou skepsí překvapil. Také jsem měl před 4 lety podobné názory na pravici, ANO jsem volil 2x u posledních voleb však už ne. Celou dobu jsem říkal, že Babiš nebude odsouzen, na to ta kauza stála moc na vodě. Policajti se chtěli proslavit, ale nevyšlo jim to. Čapák u Babiše není problém, tak se to okolo roku 2007 normálně běžně dělalo, u něj je problém hromada jiných věci. Taky jsem nevěřil, že ODS s těmi pidistranami dlouho nevydrží, ale světe div se, ono to docela funguje. Zatím neměli ani jeden významný skandál, jak se ještě za Nečase a Topolánka stávalo. Vůbec si nejdou po krku, jak všichni prognózovali, že se stane. Mají za sebou úspěšné předsednictví EU. Za chvíli budou mít rok a půl vládnutí za sebou a pokud vydrží až do řádných voleb, bude mít ANO velký problém obhájit preference. Problém pravice byl, že dlouho si hráli v každé pidistraně a byli rozdrobení a prali se. Vypadá to, že Fiala to slepil něčím pořádným..., pochopili, že musí táhnout za jeden provaz, jinak nebudou úspěšní.
Vyčítat dnes už po letech nějakou Kubiceho zprávu, to je jako se furt babrat v tom, co pokazil Klaus v devadesátkách. Uvědomme si, že v dnešní velmi bouřlivé době je někdy lepší nedělat nic a počkat, až uklidní. Babiš by všechno dotoval, rušil daně, úroky na nule a výsledkem by byla inflace možná vyšší než v Maďarsku, to byste chtěli? Už stačí, že do vedení ČNB nainstaloval se Zemanem Michla, aby zarazili zvyšování úroků. U Babiše se nemůže stát, že by lidem někdy reálně pomohli, aby si rozmnožili úspory a zachovali jejich hodnotu. Mít úroky na 12%, nebylo by to s inflací při současné výši tak strašné a navíc by rychle klesala, takže by nebylo nutné je mít tak vysoko dlouhou dobu. Avšak boháč vždycky myslí prvně na svůj zadlužený Agrofert, aby měl co nejmenší úroky, lid je mu u zádele. Jediné, co bych současným vládcům akorát vytkl, tak je zrušení EET - měli to nechat za nějaký benefit minimálně na dobrovolné bázi.