Tyjo, je s podivem jak to odpuzující předjaří vynucuje k diskuzi
.
S pocitem štěstí jsem si zase pročetl nové psaní, sice je to jako házet hrách o zeď, všichni se tu známe a víme už i kdo co má rád a jak je na tom jeho poloha. Ale proč to zase nerozvířit
.
Zaujala mě věta od Dididi že jeho stanice patří mezi nejteplejší v ČR. Asi by mě zajímalo více dat, jelikož já si to třeba nemyslím, z fleku vyjmenuju 10 stanic, které jsou teplejší, ať už dosahovanými denními maximy, tak hlavně nočními minimi, které máš naopak vzhledem k nadmořské výšce jedny z nejnižších (víme proč, ale to není předmětem). Právě ta minima ti to kazí a to tak, že totálně.
Ne že bych se Cejna zastával, spíše je problém že nevložil svojí myšlenku, ale odkazuje se na jakési médium, nvm seznam nečtu a nevidím důvod v tom něco měnit, když si chci počíst informace, přečtu si je u zdroje. Ale trend zim se mění, všeho ubývá, LD i MZ, sněhu na horách bývá některé zimy jak šafránu, člověk nemusí být idiot, aby to neviděl a sám si neudělal svůj názor a jakýsi trend, kterým se to bude dál vyvíjet, pokud se nestane něco nenadálého
.
Letošní zima, ať se vám to líbí nebo ne, patří k těm vydařenějším, na většině území padaly ledové dny jak švestky u nás suchem, sníh sice často roztál až na bláto, ale taky často padal. A že se nedostalo všude je věc proudění, ale ne zimy celkově.
A v neposlední řadě si ještě neodpustím jedno silné rýpnutí do zimofilů. Já třeba zimu v modelech nehledám, nehledám ji ani v kalendáři a nějak mě přestala chybět, přestal jsem jí hrotit, beru jí vážně až když se potvrdí v modelech aspoň na 5 dní do předu. Co mě dokáže naštvat jsou jen slibotechny modely se sněhovou pokrývkou, když slibují něco co pak "nedají". V neposlední řadě mě přijde úsměvné, když se někdo, kdo bydlí okolo 200 m.n.m. rozčiluje, že ta zima stála za prd. A co jako čekáte?
Zní to hnusně, ale tak snad vidíte jak se nechutně planeta za posledních 20 let oteplila a kam ten trend směřuje. Já nevim, mě to přijde jako úplný plácání energií a potenciálem na něco smysluplnějšího, než čekat, až ta vysněná zima jednou za 20 let přijde. Což je možná i důvod, proč mě vyhovuje to ticho na druhým fóru, než samý každoroční nářky nad zimama (když pominu moje rozčilování nad aladinem
). Za zimou se musí vejš, i když ani to poslední zimy nebývá zárukou..
Naopak si myslím, že můžeme být ještě hooooooodně vděčný za sníh a mrazy, které letošní zimu byly. Já si taky jako dítě pamatuju, že ob zimu napadlo 20-25 cm sněhu, aspoň na pár dní, ale normu jsem z toho teda neudělal.. Naopak se na to dívám jako na bizár, že někdo z toho tu normu udělal, včetně atlasů podnebí
.
Pro mě teď naopak začíná nejkrásnější období v roce, zakončené letním mega dlouhým dnem. Ten pomalý rozpuk a podzim pozpátku s čekáním na první bouřku je prostě neokoukatelný. Na druhou stranu co čekáte od někoho jako jsem já, kterej je spokojenej i za nízkou oblačnost
. Příznávám, mám tu laťku hodně nízko...