Zdravím kolegy z rozpáleného Prostějova, tak tady dnes žádná teplotní apokalypsa, max. jen 34,2st., tedy trochu větší pařák...., pro někoho však totální inferno.
Zde máme za červenec 11,1st., sudy na zalévání květní zahrady mamky na dvoře tedy stál plné.
Dnes jsem měl tedy náročný den, dopoledne montáž trapézové střechy u mamky na chatě, abych se poté doma po obědě naložil na 40min do bazénu a pak hurá na tenisový turnaj na kole. Těch 9km do nedalekého Plumlova bylo tedy dost rozporuplných. Centrum města bylo tak šíleně rozpálený, že to jsem ještě nezažil. A zvláště v této době je vidět obrovský rozdíl mikroklima města a jednotlivých ulic. Zatímco já bydlím ve vnitrobloku, ve kterém je dost zeleně, tak na terase u bazénu s pofukujícím větříkem bylo nádherně, ale jen co jsem vyjel na kole na náměstí a prostějovskou Plumlovskou ulici, tak veškerá svěžest z bazéna ze mne prchala rychlostí okamžiku, náměstí a výpadovka byla rozpálená minimálně na 40-43st., něco jako horký fén, který ne a ne přestat. Až jsem vyjel z Prostějova, tak už to bylo mezi poli a vesnicemi relativně normální, ale ten teplotní konstrast města v tomto období nedělá stupeň, ale minimálně 5-7st. navíc oproti normálním hodnotám. Tenis jsem přežil, dva soupeře jsem naštěstí v pochůzném tempu deklasoval. Zapotil jsem se jen v prostředním duelu se soupeřem, kterého jsem za 45min přehrál 6:3, ale musím říct, že i já jako sporťák jsem v tomto počasí dostal dost zabrat a připadalo mi, že konev s vodou je oproti mne ještě suchá. Prostě teklo ze mne jako z vola.
Skupinu jsem však vyhrál, tak jsem zvědavý na zítřejší vyřazovací boje. Mám díky skupinovému vítězství sice zpočátku lehčí soupeře, ale tenis je hodně ošidný sport.
Tak uvidíme.... CIAO.