Pěkný večer, teda pánové, nalijme si čistého vína, Ti, co chtějí déšť a mokro, nechť se přestěhují do Prostějova, opačně bych se přestěhoval klidně taky
Dnes to bylo neuvěřitelný, stal se malý zázrak, že i při dnešních srážkách se dal uskutečnit tenisový turnaj čtyřher v Plumlově, kde jsem urval po šíleném boji, světe div se, bronz s parťákem, který měl 75 let. To je nevídané.
Kdo to nezažije, nepochopí.
Ráno mne manželka vezla i s kolem na akci, říkám, v 10h ráno bouřka být nemůže.
Sakra ona byla.
V úzkém pásu jako jediní v republice jsme měli bleskoshow hned ráno
Odehrál se první zápas a v druhém, kde už jsem byl přítomen, jsme stačili odehrát první fiftýn a prásklo to přímo nad námi a my jeli, jak namydlení blesci, se schovat.
Napršelo 5mm a tenisový turnaj jsem zachránil já, že jsem dalších 45min jezdil těžkým kartáčem po tartanu a doslova jsem vodu vykartáčoval, načež jsem od organizátora dostal zadarmo pivo.
To však nebylo nic oproti večernímu nášupu. V poklidu slavím bronz, doslavím a vydám se 9km po 6 pivech domů za doprovodu vzdálených blesků a hromů. S plackou na hrudi jsem schoval kolo a stihl tak tak ještě smýt pot v bazénu, aby noční bouřka dala dalších 27mm. Takže celkem za měsíc máme 129mm, to je skoro dvojnásobek měsíčního úhrnu.
Jinak stran srážkoměru apod. u mne skreslení srážkami nepřichází v úvahu, neboť nemám čidlo na tyči, ale mám ho upevněné na konstrukci zábradlí na terasu, kde nějaké vibrace rozhodně nehrozí. Takže nějaké nadměřování srážek fakt nepřichází v úvahu, aby bylo jasno.
U mne může být maximálně jen zkreslení teplot do nadprůměru v důsledku nadměrného ohřátí zdejší zástavby. Proto již filtruji průměry o 1st. nižší.
Každopádně dnes skvělá tenisová akce, při které jsem si vzpomněl na VCtibora.
hrát s ním, určitě bychom vyhráli.
CIAO:
P.S. Jinak ještě zítřek a bazénová sezona je bohužel u konce.
P.S.II. Proč si Ovar myslí, že jsem zedník?
Tak já jsem především bílý límeček účetní, ale jinak nejdu pro peprné slovo daleko, když mne něco nebo někdo naštve.
P.S.III. Pro Libiho: Podle výroby FVE poznáš, jak moc svítí či nesvítí slunce v dané lokalitě, to jsou tvrdá data, žádné dojmy, jako kdyby, jestli či možná. V tomto oboru se zkrátka na nějaké dojmy nehraje.
Spousta lidí, co si pořídila FVE, dříve nebo později zjistí, že osvit je zhruba o 20% nižší, než uvádějí instalační firmy na montáž FVE. Tato veličina pak velmi nekompromisně ovládá veškerou ekonomiku s tím spojenou. Každej kdo má FVE je v podstatě obchodník s počasím.