Ahoj, tak konečně jsem jsi zvykl na halu a tenisovému kolegovi dnes uštědřil těžký direkt. Až jsem tomu nechtěl věřit.
Přece jen se hrálo na podzim dlouho venku.
Ovšem na začátku listopadu, kdyby mi někdo řekl, že druhý rok v prosinci budeme mít minimálně dekádu se sněhem, tak bych mu hodil studený obklad na čelo.
No vida, a ono se to stlalo. Za mne s počasím zatím vrcholná spokojenost. Na druhou stranu je však třeba poznamenat, že sníh zde už leží jen díky pouze silné inverzi, která se vytvořila. Teplota neměnná kolem 0st., tma jak v pytli i přes den a ráno navíc mlíko, které by se dalo krájet i tím nejtupějším nožem.
Tak jsem rozpolcen, jestli se radovat, že je bílo, avšak tma, nebo ne. Protože kdyby bílo nebylo, bylo by to ještě pocitově horší. Na podzim inverze skoro nebyly, takže očekávám, že teď bude v nížinách dekl na denním pořádku.
Cejnovi mlíčňákovi bych rád řekl, že žijeme ve střední Evropě, mírném pásu. Tady historicky byly vždy většinou mírné zimy, ne že je to nový normál....to je normální normál.
Když si člověk uvědomí, že v jistých dobách se zde prokazatelně pěstovaly normálně palmy a středomořská vegetace běžně, tak jak asi v minulosti mohlo být, že?
Klimatických idiotů je bohužel hodně.
Připadá mi, že dnes je moderní, když se ke všemu vyjadřuje milion lidí, kteří akorát vyvolávají davovou psychózu slabších jedinců, kteří neumí používat mozek.
Místo toho je tu pouze strašení a strašení. Bububu umím dělat taky.
Co se týče počasí dál, tak je jasné, že z dvouciferného oteplení sešlo na 99,5%. Minimálně na Moravě bude prosinec pokračovat stále v průměrném či lehce podprůměrném módu. Teplotní peak na jeden den v úterý s max. 6, nepovažuji za nějaké extra teplo. Jaký kontrast s jarním počasím ve třetí dekádě loni.
Doufám, že to weatheronline má dobře spočítané, ale většinou jim ty predikce vychází, tak nemám důvod jim nevěřit.
Slunce mi sice chybí, ale nejtemnější prosinec je díky sněhu zatím snesitelný, a budu věřit, že od ledna, jak se začne den prodlužovat, tak bude slunce na obloze častěji.
CIAO.