Zase tak vzorově sem nechodím, více méně jen když je období turbulentního počasí. Nicméně opravdu nerozumím Mneji tomu času, který věnuješ nadáváním na počasí. Je to i jeden z řady důvodů, proč jsem omezil tohle fórum, nebavilo mě vkládat čas do svého vlastního nadávání na počasí a nebavilo mě to číst u jiných, ne tedy každodenně. Ono to totiž po čase začne být dost toxické..
Ještě před pár dny nebylo v předpovědích nic zajímavé, ale včera jsem četl jak Godlike zmiňuje nějakou vlnu veder o které jsem do té chvíle nevěděl. A baže jo, má ho tam! Ecák se s tím již několikátý výstup nemaže, pakliže by do toho nepromluvila oblačnost a srážky, tak se má teplota 850 hPa hlavně ve čtvrtek na jihu a JZ území motat kolem 25°C. Ať počítám, jak počítám, tohle jsou teploty co mohou donést ve 2 m naprosto šílená vedra, pravděpodobně i teploty kolem 37°C. V tuto roční dobu stačí v 850 hPa 17°C, aby bylo ve 2 m nad 30°C, jsou to celkem jednoduché počty, kolik se tak bude dát naměřit-za ideálních podmínek- ve 2 metrech, když bude ještě o 8°C tepleji...
Nicméně vzduch je tady na JZ a hlavně na j a JV Neměcka nasycen vlhkostí z předchozích dešťů, vlastně někde pořád ještě opadává velká voda, je tak pravděpodobné, že bouřky utnou vedra dřív, než by se stačily na zemi uvařit vajíčka. Bude to rozhodně zajímavá situace co stojí za pozorování.
Mnej by se zítra ráno neměl dívat na srážkoměr, to monstrum co se bude celou noc přetáčet nad Moravou bude srážkově dost vydatné..