Bylo zajímavé jet tady po okolí, dole pod kopcem o 100 mnm níž, bylo o několik % vhlčeji při stejné teplotě, a byla to neskutečná prádelna, s hustotou vzduchu, kterou znám ze severoitalských nížin. Ono na polích stále stojí voda, tak je to hned znát, dokonce i na výskytu komárů, jen včera jsem viděl 2, což je snad po 5 letech poprvé, kdy jsem u nás viděl přes den komára
.Předpověď bouřek je jedna věc, realita druhá, obzvlášť u těhle sledovaných a očekávaných situací bývají emoce silnější. Třeba jak loni běželo na ČT24 celodenní relace, kvůli očekávané noční bouřce která měla dorazit na JZ Čech s možností výskytu tornáda, bylo to 22.6., nakonec to bylo myslim zacinovaný ale bouřka zdechla na hranicích, k nám přišel vlhký vítr a později takový přibrždění liják co dal 10 mm, blesky zůstaly někde v dáli. Což je fajn o škody nikdo nestál, nicméně ta celodenní komedie k tomu, no člověk si pak řekne jestli ty nervy za to vůbec stály...

. Každopádně už jen podle radaru, to musí být randál. Plno amaterských stanic nefunguje, třeba nyní kolem Brna..
Když se ta hrůza vynořila, myslel jsem, že udeřila poslední hodina, to bylo zlověstné temno a blesk stíhal blesk. Obával jsem se nejhoršího. Zrovna jsme odjížděli do Kout nad Desnou a já pověřil nájemníky našeho domu, aby v případě nějaké apokalypsy a škod mi hned volali, jestli se nemám vrátit zpátky. Naštěstí vše dobře dopadlo, byl to naštěstí jen šílený déšť obrovských kapek. Cesta do Kout nad Desnou byla velmi opatrná, bouřka "jela" s námi, nejhorší to bylo u Mohelnice, kde jsem, byť na dálnici, musel jet jen 60km/h, stěrače nestačily brát vodu a na dálnici vody jako v řece.
Dle dat meteostanice napršelo 27,5mm, v druhé bouřce a nočním dešti dalších 10mm. Celkem za srážkovou epizodu do sobotního rána tedy 37,5mm.
Taky jsem po návratu zjistil, že díky tomu je docela hodně rozvodněná Hloučela, i když je regulována přehradou. Já doufám, že zase dlouho tak výživnou bouřku tady nepotkáme.
Jinak zde jsme na dvojnásobku měsíčního průměru se 151mm k dnešnímu dni. Vůbec bych se nedivil, kdyby ta dvoustovka v červnu padla.