Pěkný večer kolegové,
teda alespoň za mne červenec byl vskutku parádní měsíc, ideální na výrobu FVE, kdy odchylka od tabulek je sice do mínusu, ale minimální, na koupání super, s dětmi jsem si to velmi užil, s vypětím všech sil jsem 10.7. po dvou letech tvrdých prací v domě po babičce, jsem konečně na dvoře zprovoznil nově zrekonstruovaný bazén o rozměrech 3,4x2,4x1,2m, to bylo něco pro děcka, jako extáze
rázem jim městský bazén nic neříkal a chtěly jít vždy makat na stavbu
Koupání v červenci jsme si užili tedy fest, teď ještě solidní srpen a budu velmi spokojen.
Bohužel první srpnová pentáda se moc nevycajchnuje
, doufám, že alespoň v sobotu nebude pršet a po dvou letech se uskuteční akce turnaje střeleb u manželky na chatě. Loni, kvůli přívalovému dešti, nebyla tato akce vůbec uskutečněna. Makám jako barevnej, a tak mi nezbývá síla zde víc přispívat.
Zdejším zimofilům to jistojistě moc nevadí. Škoda, že nám nevyšlo žádné setkání, rád bych s VCtiborem dal zápas.
Na červencovém tenisovém turnaji v singlu jsem skončil čtvrtý, příští týden v sobotu hrajeme turnaj doubles, tak jsem zvědav, obhajujeme loňský bronz....., počasí by, zdá se, mělo být o příštím víkendu dobré.....ale člověk, ani modely nikdy neví, ještě před dvěma dny, to moc na srážky čtvrtek - něděle moc nevypadalo a nakonec sumace má být 30mm....
Takže velletoč jako prase.
Je paradoxní, že modely neumí stále předpovědět, stabilně počasí na víc jak 5dnů dopředu. Co jsem sledoval, tak předpověď teplých vln nebyla žádná, jen se prodlužovalo teplo na 2 dny dopředu. Teď, když modely konečně "uvěřily" a dávaly teplo beze srážek na 10dnů dopředu, najednou bum a místo třicítek je 25st se srážkami. Jen debil může modelům fakt věřit
, naštěstí mám nějaké zkušenosti a předpověď sí sám upravím dle svých poznatků....
Konečně přestalo neuvěřitelně chcát, jsem za to rád, neboť jsem vysel nový trávník u nově zhotoveného bazéna a nerad bych, aby mi ho nějaký slejvák vyplavil do loni nově zhotovené zámkové dlažby. Po perném zalévání rožnovská travní směs na suchá a slunná místa krásně vzešla, tak to snad už nehrozí.
Zde letošní červenec je prvním srážkově podprůměrným měsícem od loňského května, takže to je teda srážkový úspěch.
Hurááááá, konečně nesekám trávníky 2x týdně, ale jednou za 14 dnů, tedy návrat k letnímu normálu...
Z toho se fakt raduji. Kromě třešní, které vlivem deště hnily na stromech, ostatní ovoce dozrává tak, jak má. Žně zde proběhly pokojně v obvyklých termínech.
Srážek za celý měsíc spadlo 28,5mm, tedy necelých 30% normálu, vzhledem k nasycenosti předchozích měsíců to vůbec nevadí.
Průměrná teplota zde byla 22,1st. tedy 2,8st. nad normálem..., zde je třeba říct, že o tento nadprůměr se postaraly hlavně noční teploty, denní max velmi slabá, supertrop padl jen jeden s hodnotou 35,6s dne 10.7.2024, jinak max. maximálně okolo 30st. což teda žádná sláva.
Furt jste zde strašili neustálými supertropy a výsledek je, že je to v podstatě nula nula nic.
Připadne mi, že z těch modelů jednou zblbnete, protože to bylo obav jak letošní léto shoříme a ono nic....., zase ta apokalyptická hotwave nějak nepřišla.
Nezapomeňte, že v našich podmínkách to mají jak extrémní mrazy, tak horka hodně těžké se prosadit. Člověk by řekl: "zaplať Pán Bůh za to", ale tady se furt najdou nespokojenci, kterým se furt něco nelíbí.
Doufám, že po trošku vlhčím úvodu bude srpen suchým a stabilním slunným měsícem, neboť od září to bývá vždy loterie. Pokud bude září letní, NO moc nehrozí, v opačném případě potěš koště
CIAO.
P.S. Za povšimnutí stojí letos neobvykle chladná zima v Austrálii i jižní Africe, to tu hodně let nebylo...., abychom se za tři - čtyři měsíce taky nedivili
Sv.Anna chladna zrána přišla prakticky včas, zvlášť poznat byly chladné noci na městském bazénu ve 3.patře na terase, v bazénu na dvoře v domě po babi, kde je vyhřátý beton a kachle to moc poznat nebylo, voda byla o několik stupňů teplejší....