Uživatelské menu

Statistiky

• Příspěvků dnes4
  • Příspěvků včera6
  • Celkem příspěvků99320
  • Celkem témat1155
  • Celkem členů5517
  • Nový uživatelPruwan
  • Toplist
    Kdo je online

Předpověď počasí na srpen

Předpověď počasí v České republice na kratší i delší období, které sestavují samotní uživatelé - amatérští meteorologové.

Re: Předpověď počasí na srpen

Příspěvekod brhel » 29. 08. 2025 19:15

Ano v Praze zálivka slušná, u mě v Dejvicích včera večer slejvák 8mm a dneska ráno tříhodinový vytrvalý déšť 21mm, celkem tedy 29mm - největší déšť zde za celé letošní suché léto i za celý rok. Srpnový součet mám teď 52 mm což jsem vůbec nedoufal že by se mohlo podařit a ještě je šance na bouřku dneska v noci. Možná i kvůli "cin" blokaci u Adiho na Ostravsku se v Čechách fronta zastavila a vypršela.
S tím suchem co popisuje dididi kolem Orlíku můžou být pražáci včetně mě ještě rádi za orlickou přehradu, bez nadlepšování z Orlíku by by to s vodou ve Vltavě v Praze bylo letos hodně zlé ...
brhel
Nováček

Registrace: 18. 12. 2013 13:59

Hodnocení: 5

Co je to hodnocení?

Příspěvekod brhel » 30. 08. 2025 10:53

V noci před půlnocí bouřka se silným hřměním a poté vydatný déšť - 18mm! Celkem tedy u mě v Praze v Dejvicích zálivka 47mm za poslední 3 dny a součet 70mm za srpen.
Takže nakonec dosažen i srpnový normál což jsem vůbec nevěřil źe by se mohlo povést.
V lese je velmi pěkně zalito a myslím že v září houby porostou.
brhel
Nováček

Registrace: 18. 12. 2013 13:59

Hodnocení: 5

Co je to hodnocení?

Příspěvekod Adi » 30. 08. 2025 17:26

Ahoj,

Zde v noci 2,7 mm, včera tropik s 31,4. Dnes polojasno, nyní skoro zataženo, fontální vlna směřuje k nám, tož snad něco nadělí. I dnes letní den s 26 stupni.
Další dny, krom zítřka budou stále teplé. Srpen se zde však rozloučí letos netypicky zataženou oblohou a občasnými srážkami dopoledne. Zatím za srpen necelých 20 mm.

Tož tak

A.

Edit - 21.40, krásně prší, už přibylo přes 7 mm, konečně :)
Naposledy upravil Adi dne 30. 08. 2025 20:41, celkově upraveno 1
Přání bývá nebezpečně často otcem myšlenky
Adi
Mírně pokročilý

Registrace: 16. 09. 2008 19:51
Nadmořská výška:

Hodnocení: 44

Co je to hodnocení?

Příspěvekod dididi » 30. 08. 2025 18:41

Tak i zde zapršelo slušně i když i tentokrát šlo hlavní pásmo kousek východněji ale 34mm za 3 dny je slušný úhrn ostatně už nějakých 20 km západněji spadlo za ty 3 dny jen do 10mm.
Srpnový deficit tak zde bude 20mm což je i deficit od počátku roku a vzhledem k poměrně normálním teplotám jsou vlhkostní poměry v podstatě ok.
A zase to doháněl konec měsíce jako již letos několikrát. A ještě že tak protože na nějaký supr srážky to momentálně moc nevypadá a pěkné převážně letní teploty amík zatím drží celou 1 dekádu září.
No na můj vkus mohlo být léto v průměru tak 1-2 stupně teplejší a také slunečnější a zejména bez těch občas velmi chladných nocí ale jinak celkem dobrý.
Pokud jde o houby asi to nebude úplně snadný chvilku to potrvá než se podhoubí vzpamatuje a určitě by musel ještě občas solidně zapršet.
dididi
Mírně pokročilý

Registrace: 24. 12. 2013 11:08
Nadmořská výška:

Hodnocení: 41

Co je to hodnocení?

Příspěvekod varel » 30. 08. 2025 20:57

Tak sláva, prší i zde, sice zatím 3,5 mm, ale pár hodin by to mohlo ještě vydržet, za srpen tak máme zatím nějakých 33 mm. Jinak docela hledím, že u Adiho bylo, v předešlých dnech, o něco tepleji než zde, ve většině případů to totiž bývá opačně: čt 30,6°C, pá 30,4°C, tropická noc ani omylem (18,1°C), dnes 25,1°C...
https://www.wunderground.com/dashboard/pws/IBESTE10
varel
Mírně pokročilý

Registrace: 23. 11. 2008 17:28
Nadmořská výška:

Hodnocení: 30

Co je to hodnocení?

Zpět na Předpověď počasí