Otázku ktora bude zároveň resumé tohoto mojho príspevku by som chcel adresovať hlavne na greena.
V príspevkoch vyššie sa pýtaš, prečo ľudia strkajú hlavu do piesku. Z ďalších je všeobecne známe, že ekologickejšia politika prinesie to čo sa píše tu , tj zvýšenie nákladov, ľudia by sa museli uskromniť, lebo treba si priznať, že zvyšovanie životnej úrovne je na úkor ekológie a teda ak sa chceme správať ekologickejšie, v dnešnom ponímaní života by to znamenalo aj určitý pokles životnej úrovne. Určite za to môže aj rast populácie svetovo...
No a teraz sa ťa spýtam, keby si mal ty začať zrazu žiť z ruky do úst prípadne obetovať polovicu rodiny lebo je veľa ľudí na zemi, aby si prispel k zlepšovaniu živ. prostredia, urobil by si to? Určite nie, a to je dôvod, prečo ľudia majú hlavu v piesku, potrebujú záruku, že pri ekologickejšej politike sa im nezníži životná úroveň... myslím teraz zo soc-eko hľadiska. Keď budú tieto záruky garantované, možno sa s tým bude dať niečo robiť. Vieš ako, k pudu sebazáchovy ťa nabudí skôr to, že si nemáš za čo kúpiť jesť ako to, že sa mení klíma a možno sa o 100 rokov zaplavia pobrežia....
Napísal som to síce komplikovane, ale dúfam, že to bude pochopené, gro je totiž zvýraznené hrubou farbou, aby ma zasa niekto účelne necitoval....