greene
Pochopil jsem to až moc dobře,neboj, akorát jsem to nerozepsal, myslel jsem, že tě to napadne, moje chyba. Psal jsem modrý nebo fialový, myslel jsem přirozeně to, že Rusko bylo v tu dobu podnormální, modrá barva na spodních obrázcích odchylek od průměru a tehdy převládající fialová na horních předpovědních mapách neznačila nic jiného, než silné mrazy. Mimochodem Zima 2002/2003, byla nejen u nás dost teplotně podnormální. Asi tak nějak na vysvětlenou. Díky tomu nepochopil jsi ty mně ...
Avšak obávám se, že nechápeš naopak vůbec mé postoje stran ochrany přírody a ovzduší. Nebo se mýlím?? Věř mi - CO2 v této souvislosti je irrelevantní.
K ostatním, co tak nasměrovat tak trochu tím směrem diskusi?
Jinak zimy si pamatuji lepší. není to nakonec onou zvýšenou solar irradiance, přes 80 let je nad nejvyšší špičkou 19-tého století. Hm.... Sporák přitápí v pozici "sporo" sic málo, ale přece. Tím neříkám, že člověk mu nepomáhá, ale slunko rozhoduje ...
K malému odlehčení diskuse.
http://www.konzervativizmus.sk/article.php?2275
Víte, co mně na tom třeštění kolem CO2 vadí nejvíce? To, že se z toho udělal doslova axiom, těžká politika s kýblem pokrytectví a těžkého byznysu a s ochranou přírody to nemá nic společné. A značná část klimatologů, kteří prosazují CO2 jako hybný moment klimatických změn je v pozici "užitečných idiotů" roztáčející kola penězovodů tím správným směrem.
Mně nejde v diskusi ani o to, jestli slunce rozhoduje či nikoliv, ale rozkrýt tu šílenou frašku, kde se oprávněný zájem dýchat čistý vzduch, žít v zelených městech doslova kříží s zájmy propágatorů opatření proti zvýšování CO2 v atmosféře ... jeho dalším a rychlejším vypouštěním do vzduchu - viz mé předchozí příspěvky.
Snad taky přimět někoho z věrozvěstů CO2 k tomu, aby se opravdu a poctivě zabýval aplikovanou ekologii, neboť má v tom směru podstatně větší erudici a snad i vliv, než řadový občan, jako jsem třeba já.
Těžká naivita, já vím. Asi mám plakat na jiném hrobě
(dusící se, dýchá i stéblem ) ostravská variace na okřídlené tonoucí se stébla chytá
Abych nekončil tak pesimisticky: http://zpravy.idnes.cz/pozor-na-predpov ... avarna_bos