od green » 02. 03. 2009 21:32
Pánovi Karbetovi v prvom rade doporučujem študovať nie klimatologický bulvár, ale primárne zdroje a impaktovanú vedeckú literatúru. Ak by som sa mal vyjadrovať ku každému bulváru, čo sa kde uverejní, od rána do večera by som sa nezastavil.
"One of the five contributors compares computer climate modelling to ancient astrology." Ten menovaný až 1 vedec musel byť na IPCC buď riadne naštvaný, alebo za to dostal dobre zaplatené.
"Japan Society of Energy and Resources (JSER) is the academic society representing scientists from the energy and resource fields, and acts as a government advisory panel. The report appeared last month but has received curiously little attention."
Koho chlieb ješ, toho pieseň spievaj. Ak by som sa ja zaoberal výskumom energie a zdrojov, nevelebil by som klimatické zmeny vyvolané ľudskou činnosťou. Do vlastného hniezda si nik kadiť nebude.
"Three of the five leading scientists contend that recent climate change is driven by natural cycles, not human industrial activity."
Až traja z piatich ? Hmmm to je väčšina. Tí ostatní boli asi neúplatní. Akurát som sa nejak nedočítal, čo spôsobuje tie prirodzené cykly. To je asi niečo podobné ako nepoškvrnené počatie. Stalo sa, ale nik nedokáže vysvetliť ako. Oteplilo sa, ale Slnkom to nebolo. Oteplilo sa len tak z ničoho-nič.
"The recovery in temperatures since follows a naturally variable 30-50 year cycle, (quasi-periodic variations), and in addition, this cycle has been positive since 1975, and peaked in the year 2000. This quasi-periodic cycle has passed its peak and has begun to turn negative."
Dozvedeli sme sa o novom fenoméne "kváziperiodické variácie" , ale žiaľ, nedočítali sme sa, čo tento fenomén spôsobuje. Asi duch svätý. Tí šikmookí vedci zjavne ignorujú fyzikálne zákony. Pre nich skleníkový efekt neexistuje. Ale ak niekto dostane dobre zaplatené, je schopný zaprieť aj nos medzi očami a vykonštruovať nový zákon zachovania energie.