Ahojky,
Dobré knihy vyšly, akorát je třeba umět vyhledat. Docela se to podobá situaci během komunismu, kdy dobrých knih bylo rovněž málo a stály se ně ně fronty. Každý čtvrtek.
Ona zhovadilost stran obecného bince je veliká a stále se horší. Řešit něco zákony? to nepomáhá, navíc by tyto zákony musely být vymahatelné, což nejsou. právě na Velký pátek jsem řešil s jedním policistou situaci na mém sídlišti. Vypadal jako člověk, který ještě chce něco změnit v přístupu policie k lidem i obecného řešení přestupků i trestné činnosti. Jenže ... nemůže vyhnat auta parkující tam, kde nemají (tráva, chodníky či servisní příjezdy k domům) ... neboť existuje institut osoby blízké a zdejší lidé toto hojně využívají. V neposlední řadě město nepodporuje policisty v této činnosti, spíše se zdá, že na tomto poli je skrytá zákopová válka. město by muselo investovat do infrastruktury sídliště, což činit nebude, neboť nemá peníze a pokud je má, dá je na projekty předražené a z pohledu obyvatel, tyto by šlo udělat mnohem levněji a s větším užitkem, nemluvě o estetické či praktické hodnotě takového "díla". Atd...
Celý problém spočívá v nenažranosti mnohých a absenci smysluplného hodnotového systému. On existuje, (např křesťanství) nicméně je pro mnohé nepřijatelný, přesněji řečeno pro pohodlí mnohých. A tak budeme mít stále binec, stále přeplněné ulice auty, dýchat zaprášený vzduch (v posledních dnech PM 10 byl u nás hodně přes 100 mikrogramů, dnes byla situace díky silnějšímu větru krapet lepší ...) a poslouchat bludy o globálním oteplení díky CO2. Tento totiž ospravedlňuje paradoxně toto chování, neboť vyhozením petky mezi stromy neprodukuješ CO2
a tím, že tě na daních oberou o zelené odpustky směřuje v v mozcích tento problém do sféry typu ... Však platím daně, tak co ještě po mně chtějí. Však jsem si TO zaplatil, ať binec odklidí někdo jiný, MNĚ to nezajímá.
Mějte se všichni hezky a přeji příjemné prožití zbytku Velikonoc