Ahojky,
Vliv na oteplení CO2 má, avšak jiné vlivy jsou důležitější a jsou relativně levně odstranitelné, v porovnání s agendou CO2, která je drahá, neefektivní a politicky motivovaná, kde navrhované kroky přírodu naopak zhuntují a CO2 koncentrace naopak ještě navýší - viz mé příspěvky, nechce se mi to tady stále do omrzení opakovat. Proto jsem uhlavní třídní nepřítel, neboť (částečně) i souhlasím s premisou o vlivu sodoffkového plynu ovšem říkám zároveň, že jsou daleko důležitější i podstatnější problémy. Tím jsem zákeřnější
neboť podrývám základní kámen ideologie CO2, totiž to, že vše stojí i padá na molekulách tohoto docela neškodného plynu.
Díky tomu mohu vidět taky to, že CO2 je velká ikona, která je ve světle ekologických problémů, které na Zemi jsou, je zástupným problémem, už kvůli tomu, že všichni mohou vesele trávit a betonovat, ovšem kupují CO2 odpustky a tak "bojují" za záchranu planety a jsou takto vykoupeni. Pokrytci
Proto chci od těch, kteří tvrdí, že CO2 je "main driver" vysvětlení, jak geo-inženýrství, větrníky, biomasy, pumpování cO2 pod zem, rozptyl SO3
pomůže přírodě, sníží koncentrace onoho vražedného plynu
a pomůže dolů teplotám, bez toho aby padaly kyselé deště třeba
... bez toho, aby se alespoň částečně eliminoval "urban effect", snížila prašnost a množství dlalších svinstev v atmosféře a pomohlo se urovnat schopnost udržení vody v krajině, udržet úrodnost půdy.
Pokud to nejsou schopni vysvětlit, jsou tedy ať už chtějí či nikoli jen pouhými "užitečnými idioty". To je celé.
Za vysvětlení ještě jednou děkuji.
Památky po kyselých deštích a eko-katastrofách díky předimenzovanému průmyslu v našem regionu jsou v Beskydech více, než patrné.
o Karvinsku ani nemluvě.
Mimochodem na Climate4you jsou zajímavá data o "urban effectu" a to dokonce i na místech, kde bych žádný efekt nehledal, tedy u malých městeček či přímo na Špicberkách. Zajímavé.