Greene,
nauč se nejdřív česky. Parovi jsem říkal, ať si to probere, ne ať se probere. To je podstatný rozdíl. Tohle totiž nikomu neříkám, to patří do kategorie zesměšňování. Problém tvůj Greene a všech, kteří se tím zabývají, že
chtějí aby se oteplovalo a udělají pro to vše, aby tomu tak bylo. Navíc zítra jedu pryč ze začouzeného, horkého a především dusného města a nemám čas ani chuť do podrobnosti stále omílat stále tytéž argumenty, o El Niniu jsem psal v předchozích týdnech a podepřel jsem svá tvrzení solidní analýzou, kterou si patrně ani nečetl. Pohlédni do historie, asi o 3-4 stránky nazpět. Je v odkazu na solarcycle.
Greene, nerad se točím v kruhu a tato diskuse je přesně tentýž případ.
Ukazuješ ledovec, který se skracuje, ale tuhle na Aliašce vloni začaly po létech ledovce opět růst. Je tepleji, a taky jsem nikdy nepopíral antropogenní vklad, ale problém je ten, že já vklad člověka k tomu pokládám za okrajový a za důležitější pokládám znečištětí vzduchu jedy (CO2 není jed), prachem, otrávenou půdu i řeky, betonová města atd... Proč asi horuji v Orlové za každý strom? Neboť ve městě se v létě nedá normálně existovat na betonu i asfaltu. Mezi jinými. To je podstatné, ne CO2, jehož vliv je přeceňován a politicky zneužíván.
Nikdo z vás mně neodpověděl k čemu jsou ona politicky motivována opatření, jež ve skutečností přírodu ničí a přispívají dále ke sklenikovému efektu. Tohle jsem taky podepřel solidními fakty.
Takže tak
Na konec řeknu ti to takhle - mé mozkové buňky pracují nadmíru dobře, ovšem tyto nejsou ochotny házet takzvaně perly sviním.
Tyto diskuse mně unavují, neboť nikdy nekončí, protože ty neustoupíš ani po píď, kdežto já se alespoň snažím najít jakési východisko a přimět všechny k tomu, aby se zamysleli nad rozdílem mezi skutečnou ekologii a ekologismem. Jinými slovy vyjmi nejdřív břevno z oka svého a pak se starej o třísky v oku mém
Nezastírám, že jsem přesvědčen o tom, že mám pravdu,ne v tom významu jakési neomylnosti, nýbř jen a opět podle biblického "podle skutků poznáte je." Horliví propagátoři CO2 přírodu ničí, rozvrácejí ekonomiky a přispívají sekundárně k nedostatku potravin. Je to možná příliš ostře napsáno, ale je to pravda, neboť biopaliva, fofrníky atd.. jsou drahé záležitostí a zabírají drahocennou půdu, nemluvě o carbon taxes, označení CO2 za polutant, geoinženýringu atd.....
Ale to už zde bylo take řečeno a to v dalekom komplexnějším záběru, takže ber vše v kontextu toho, za čím zde stojím a nebuď líný si projet třeba diskusi od začátku.
Já už jsem v "lazy" módu a tentokráte opravdu končím
Měj se hezky