od papilio » 10. 09. 2009 15:41
Pane Greene, už zase trapně trháte věty napůl, aby srovnáváním těchto půlek jste dosáhl demagogické lži, stejně jako to děláte i s klimatickými vlivy či "skleníkovým efektem". Už několikrát jste mě přesvědčil, že absolutně nejste schopen byť jen náznaku logiky a chápání, ani to, co jsem napsal, dodnes nechápete jako celek ale jen jako jednotlivý soubor půlvět, které si libovolně - a dost hloupě - používáte. Pokud chcete jednoznačnou odpověď, ani se nedivím při Vaší inteligenci, že ji stále v mých příspěvcích nevidíte, tak Vám říkám, že přidáním CO2 imaginární zpětné záření chladnějšího vzduchu povrch v žádném případě NEOTEPLÍ, jen dočasně SNÍŽÍ RYCHLOST CHLAZENÍ povrchu, ale současně ZVÝŠÍ vyzařování atmosféry do kosmu, tím OCHLADÍ atmosféru, takže se zpožděním chladnější vzduch klesající k povrchu zasče ZVÝŠÍ RYCHLOST CHLAZENÍ povrchu. Už mnohokrát jsem Vám říkal, že je na fyzicích, aby všechny děje brali do úvahy a vyčíslili je, já fyzik nejsem. Místo toho všichni rádobyklimatologové používají jen půl pravdy, přesně jak jste to předvedl s mými větami, a vyždímají z toho fatální nesmysl. Takže, výsledkem s 99%tní pravděpodobností je, že skleníkové plyny na teplotu povrchu NEMAJÍ žádný vliv. Teplota povrchu je taková, jaká přibližně být má s ohledem na Slunce, rotaci a tepelnou kapacitu, plusmínus normální malé výkyvy na obě strany. PRŮMĚRNOU teplotu atmosféry skleníkové plyny SNIŽUJÍ (pozor, neplést sem latentní teplo vodních par, to není vliv na IR záření) bez nich by byla neobyvatelně horká, protože by se neuměla chladit. A teď Vy - jednoznačně zakreslete do Vašeho grafu bilance energie povrchu s tím, že podstatná část energie přechází "pod povrch" a vrací se na něj po nějaké době zpět.