Milý Greene, nemusíš mne obviňovat z ignorance, sleduji tuto debatu o AGW (pardon, CC)již více let a nejsa odkázán na tuzemské zdroje sleduji i literaturu zahraniční, včetně tebou tak oblíbených peer reviewed prací. Vzhledem k tomu, že sám odborně pracuji, byť v poněkud jiné oblasti, vím z vlastní zkušenosti velice dobře, že tebou tolik obdivovaný peer review není v žádném případě zárukou kvality - ve svém oboru nacházím občas i v renomovaných časopisech takové shity, že bych se styděl něco podobného uveřejnit. No, to jsem zabočil někam stranou.
Toho Metelku a Tolasze jsi nemusel kopírovat, celou tu jejich "práci" jsem si projel a je to záležitost jak by ji hoši opsali z RealClimate či ze Summary for Policymakers (nejen ta obhajoba Manna). Nic zásadního jsem tam nenašel, pouze opakování otřepané věrouky. Momentálně tebou opovrhovaní hoši získali (více-méně díky tomu, že Mr. Briffa asi omylem publikoval někde jinde než obvykle ) původní data, udělali další analýzu a voilá - vše se jeví býti ještě daleko horší než dříve. Blogy jsou toho momentálně plné.
Nějak jsi nereagoval na ten můj odkaz na Wegmanovu komisi - typický Cimrmanovský úkrok stranou . Pokud budeš reagovat, nemusíš opisovat z Wiki její kritiku, znám ji .
A co se týče Wattse - pokud sis nevšimnul, tak většina příspěvků na jeho blogu jsou práce jiných autorů. To za prvé. A za druhé - podíval ses někdy na jeho Surfacestations? Podle mého názoru je tento jeho projekt (byť prováděný s pomocí řady dalších dobrovolníků) naprosto zásadní z hlediska kvality dat a mnohokrát cennější, než jakési pochybné projekce matematických modelů. A bohužel se ukazuje, že data získávaná NOAA mají až na výjimky takovou kvalitu, že já bych je použil akorát k očistě svého análního otvoru. A přitom představují v podstatě základ pro GISS a přebírá je i Hadley Center. Co si potom mám o celém tom humbuku myslet?