Paro, někdy marně přemýšlím, proč se vlastně se mnou někteří jedinci dohadují. Třeba pod Tvůj názor "Jsem pro užívání si života ve smyslu intenzivního lidského rozvoje, rozšiřování obzorů ... někdo jiný ale dosud ve smyslu růstu konzumu - tedy rozvoje extenzivního - s těmi jsem v rozporu.
Moje požitky jsou i v tom, že rád zajdu do lesa na houby, rád se koupu, rád se na cestách napiji s pramenů ... Houby ale v důsledku such nerostou jak dřív, jezera s letním teplem a znečištěním dusičnany obsazují sinice.... Také ty oblíbené prameny mi vysychají, smrky celoplošně usychají a nejen mě..." se mohu stokrát podepsat - jan ta poslední část věty, co jsem nezkopíroval, je tam proti mým názorům. Proč pořád věříš té hlouposti, že vše kolem nás je důsledkem jakéhosi GW ? Patříš mezi ty rozumnější diskutéry, copak nevidíš, že pod pojem oteplení se vtěsnává cokoliv, jen aby se bojovalo proti CO2 ? Přitom právě na eleminaci lidské činnosti způsobující nedostatek vody v krajině a znečištění čehokoliv nejsou peníze, pořád se jen všichni dohadujou o snížení spotřeby energie a fosilů, jenže reálný skutek stále utíká jinde !