Ahoj,
Mily Paro - co jsem četl o černobylské havárií mně naplňuje přesvědčením, že lidé v Černobylu - udělali vše pro to, aby reaktor bouchl. Nedbalost, ba doslova pitomost. Jinými slovy jsem přesvědčen o tom, že reaktory tohoto typu mohou sloužit vcelku bezpečně po dlouhou dobu při dodržení elementárních zásad bezpečnosti.
Dále - ony skandály které hýbou "klimatickou" veřejností jsou dosti závažné, aby je šlo zamést tím, že jde o fingovaný podvod.
V neposlední řadě je řeč především o CO2 a NOx. NOx mohou být opravdu problém, ale CO2 jako takový sám o sobě životnímu prostředí neublíží. A co ostatní svinstva? Hospodaření v krajině? Tepelné ostrovy měst, post-industriální nebo rovnou industriální krajina?
Už to tady bylo řešeno, ale v Kodani se o tom moc nemluví, navíc ve stínu skandálů s falšovaním dat a další údajně pracovní verzi dokumentu. Já nevím. Mně je jedno, jestli smradí Číňan nebo Němec, resp. Rus.
Nevím, vše mně přijde v tom ohledu .. divné. Vše je bez úcty ke krajině a člověku. technokratické, pusté blábolení o ničem, bez reálného vlivu na tzv. světové klima, akorát na naše kapsy. Energie budou zase o Kodaň dražší a Čína si své pšouky stejně pustí, Kodaň ne-Kodaň.
Jsou naučení Konfuciem a takový Machiavelli je proti nim břídil, neboť zakládal aspoň nějaké zdání morálky, navíc vědí, že jsou na koni, neboť jsou světovým věřitelem a továrnou na vše
Kdyby aspoň řešili relevantní problém, jak v nejkratší době vyřešit závislost na Rusku a fosilech. Blábolení o obnovitelných zdrojích patří do mateřské školky, neboť jsou nestabilní a ve skutečnosti pomůže jen jádro a úspory, resp. dokonalejší "konvenční" zdroje. Pokud bych chápal tažení proti CO2 jako skrytý záměr vyřešit tyto problémy, budíž. Pod záštitou boje proti CO2 budovat své jaderky a snížit dodávky ruských surovin. Proč ne?
Ovšem obávám se, že tyto závislosti nikdo moc řešit nechce nebo neumí.
Přelidnění
předlidnění je mýtus, který pramení z předimenzovaného ega rozmazlených jedináčků.
O přelidnění se nemluví v chudých zemích, ale bohatých, jež vymírají na plodnost ženy dosahujících závratných čísel 1.2 potomka na ženu, potažmo rodinu. Nádhera. Přibývá starců a lidí, o které se nechce nikdo starat.
Není to spíše krize morálky a tzv. sociálního státu? ??????O mé rodině mnozi říkali, že je podivinská, neboť máme 3 děti. Strašné. V dnešní době? TOLIK dětí??? Jak je uživite??? Plno přátelských
rad ohledně potratu, když má paní čekala třetího potomka. Jak vidno, uživili jsme. Syn má skoro 13
A že žiji, resp. má rodina s odříkáním a skromně? Fajn, nemusíme to nikomu ukazovat. Aspoň mé děti mají správné, nikoliv konzumem zatížené priority, nemluvě o tom, že máme v tzv. adopci na dálku dalšího "potomka" žijicího pro změnu v Indii.
Běžte s přelidněním do háje a raději řešte problémy, které opravdu jsou podstatné, resp. relevantní.
Čau a zase někdy příště. V každém případě přeji všem moc krásné a požehnané vánoce Narození Spasitele, Ježíše Krista
Mějte se hezky