od Adi » 15. 03. 2010 19:16
Milý paro,
Onen článek, byť není ve všem pravdivý, jako vše lidské, v mnohém pravdu má, jinými slovy do jisté míry převažuje, proto jsem hodil zde na něj odkaz. Obrázek si učiníš sám. Přesto člověk je schopen hodnocení ve smyslu pravdy absolutní, ovšem toto není předmětem mé reakce.
Podívej se, na Psu rovněž nediskutuji, ale kvůli tomu, že princip registrace se mi tam příčí, toť vše a patrně nejsem sám. O registraci jsem se tedy ani nepokoušel. Nemám důvod ti nevěřit, byť se tomu divím, neboť tam stále diskutují lidé různých názorových proudů. Ono články jsem kdysi pročítal i díky diskuzím, které kolem nich vzplály a tak NP pro mně ztratil část svého kouzla.
Víš, Kubík narážel spíše na fakt, že mnozí zastánci GO zpochybňují vliv kolísání sluneční aktivity na zemské klima, považují to za partikulární záležitost - přirozeně ve srovnání s (nadneseným) vlivem CO2.
Což v žádném případě pravda není, neboť Slunce je téměř výhradním dodavatelem energie a jeho cykly či změny záření by měly být právem středem pozornosti, stran změn klimatu.
Znáš mně, vždy jsem chtěl tuto diskusi posunout aspoň trochu k určitým praktickým výstupům, které, když už nic - ukáží v celé nahotě velké pokrytectví těch, jež zachraňuji planetu ve jménu CO2. Protože i kdyby měli nakrásně pravdu, jdou na to totálně špatně a ve jménu závadných ideových východisek. Neodpověděl jsi mi na mé námitky stran ovocí politiky globálního oteplení, které jsem představil předtím. Stále na to čekám. Nikdo dosud mně toto nevyvrátil, spíše bylo mně daváno za pravdu. Tím se zde nechci povyšenecky naparovat, spíše je mi z toho faktu smutno.
měj se hezky
Přání bývá nebezpečně často otcem myšlenky