Greene,
Není jednodušší říci, že je chladněji, třeba díky tomu, že slunce je stále celkem "dole"? po 80-ti letech solidního grilu? A onen sešup 2006 je výsledkem více než 80-ti let (cumulative) solar radiation forcing aneb modern solar maximum?
Tím neříkám, že člověk nepomáhá slunku, já jsem toto neříkal nikdy, stačí se podívat na zničená (post)induetriální území a kvalitu ovzduší či vod, nicméně stojí to za zamýšlenou a zároveň je to výzvou k tomu, aby se řešily věci skutečně podstatné a tou není luxování CO2
- třeba onu kvalitu ovzduší, na kterou CO2 opravdu nemá vliv.
Tuhle jedna milá paní s manželem, oba jsou skvělí lidé - se sem přistěhovala a - ejhle naplno se u ní projevila alergie ... na prach a plíseň, přičemž je zde necelý rok a z toho půlrok je jen u doktorů. Takže uvažuje o stěhování pryč, což je velmi škoda, rozjeli zde nádhernou práci s mladými lidmi ze sídlišť.
Podobně nemocných lidí je zde neurekom, jak říkal jeden známý alergolog - problémem nejsou ani tak alergeny samotné, ale médium, na něž jsou navázany, čili v našem případě průmyslový binec, tedy prašný aerosol - aneb poletavý prach jež je sam o sobě silné alergenní a karcinogenní svinstvo. Ale to hnutí Greenpeace a další vůbec nezajímá, jen místní lidi, jež mají oprávněný pocit, že bojují s větrnými mlýny. Spojení Slunce - Země má daleko více korelací, např spekuluje se o tom, že větší počet zemětřesení může souviset z nízkou sluneční aktivitou. Nevím, jak může fungovat podobný mechanismus, snad někdo erudovanější mně řekne více. Děkuji
Mějte se všichni hezky a přeji všem požehnaný Pánem Bohem zbytek velikonoc .