od kapr » 09. 11. 2010 15:44
na jednu stranu je hezké, jak tady všichni doufáme v mrazivou a sněhovou zimu...ale víme, co by to přineslo, kdyby tohle zima přinesla ale v mnohem větším množství než si dovedem představit? Já u toho přání k zimě mám takové rozdílné názory...asi budu považovaný za blázna ale já mám ze zimy fakt spíš respekt..vím co dokáže..
jasně jak psal switzzy na podzim je zcela logické že se postupně ochlazuje od západu..tak to prostě je, myslím postupné ochlazování, jenže zima to je o něčem jiném...jo zdá se, že přijde inverzní charakter počasí opět, s tím že teploty budou postupně klesat, pak bych to viděl v poslední dekádě na nějaký ten vpád níže a rozrušení inverze, možná nejdřív teplá, pak studená fronta, čili v nížinách se to vyblbne, na hory už zima přijde, no a pak už by nastoupily celodenní teploty pod nulou...tož ale uvidíme. Sem rád, že tu ty vpády studeného vzduchu nemám ted...nebylo by to k ničemu.gefes tam ted maluje na poslední dekádu chladný SZ..což by odpovídalo asi i hvězdám, žádné velké mrazy, ale ani teplo..prostě celkově chladnější ráz než naopak první část listopadu, celkově už se zdá že ty výběžky začnou vyjíždět výš..hlavně to chce stabilnější ochlazení nahoře..což by se mohlo už podařit
https://www.weatherlink.com/embeddablePage/show/57bd9b1fcb98436b81959e278be157c1/summary