od Destroyer » 06. 12. 2010 18:46
Tak páni, nás už spláchlo a je to takmer isté, že zo snehu neostane ani stopa.
Včera ráno bolo u nás fakt pekných -17,8°C....ešte okolo 16:00 bolo -8,2°C, no potom nám zafúkalo a večer už bolo len -2,6°C. V tomto má Považie veľkú nevýhodu, že je akoby ideálne stavané na fénové situácie, vtedy je u nás fakt teplo...niečo ako Ostrava a okolie. Ráno bolo už len -0,6°C a onedlho sa to začalo topiť. Aktuálne je 3,2°C. Zajtra a hlavne v stredu budú teploty pomerne vysoké, v stredu by ma ani tých 7°C neprekvapilo. Vo štvrtok počas dňa sa pekne ochladí, zdá sa, že na nejaké obdobie bude východ chladnejší ako západ a teplota by mala ostať pod nulou u nás aspoň 10 dní.
Nechcem predbiehať, ale Vianoce sa blížia a pomaly sa dostávajú do "dosahu" modelov. Vyzerá to tak, že v budúcom týždni budú padať dosť extrémne teploty. Otázne je, dokedy takéto zimné počasie vydrží. Pán Lapin čosi naznačil, že sa okolo 22.12. oteplí, je to síce ďaleko, ale dúfam, že sa nezopakujú minuloročné Vianoce. Viem, že je aj založená téma ohľadne počasia na Vianoce, ale keďže sú Vianoce v decembri, nemyslím si, že som Off Topic, tak by som rád počul viaceré názory na vývoj počasia okolo Vianoc.
okres Trenčín, 260m.n.m.