Já si myslím, že se kolem Vánoc prosadí inverze. Navíc je to počasí, které nám tu v repertoáru tohoto měsíce zatím chybělo
.
Ne, opravdu, těžko říct, je logické, že modely po očekávaných tuhých mrazech ukazují tendenci k oteplení, historicky je vánoční obleva taky statisticky často se opakující záležitost, ale zatím bych to opravdu neřešil.
Já bych chtěl jenom poukázat na to, že už 15 den tu leží sníh, to znamená od konce listopadu a zatím celý prosinec a minimálně další týden to vydrží, a to je něco, co já tedy osobně tady nepamatuju. Ono v Praze 15 dnů sněhu v kuse je obdivuhodný výkon nejen na prosinec, ale i na jakýkoliv jiný měsíc. Čili buďme rádi
Navíc, pokud se opravdu oteplí, tak tam, kde nějaký sníh zbyl, se to přeci jenom trochu zhutnilo, takže by to přeci jenom dalo nějaký den k dobru. A aspoň pro mě je na Vánoce důležitý stejně jenom Štědrý den
BTW, účastním se takové tradice na Štědrý den ráno, v lese s grogem a tak. Je to trochu pod 600 m.n.m. a každý rok se zapíše, kdo přišel a hlavně, jaké bylo počasí. A to už zhruba 40 let. Letos se tam podívám a schválně si vypíšu, kolik bylo bílých Vánoc. Já to tipuju tak na 4 bílé na 1 bez sněhu. Přeci jenom, tady se bavíme většinou lidi z nížin.