Teď napíši něco, za co se mi budou všichni asi smát, a možná mi bude vytknuto, že to sem nepatří,ale viděl jsem film, který se jmenuje tajemství a v něm se říká, že pokud se něčeho bojíme, nebo něco si nepřejeme a pořád na to budeme myslet, tak to přitáhneme. Všichni jsme se báli jihozápadu a mysleli na něho a tak on přišel. Zkusme všichni od ted si představovat zasněženou krajinu a k tomu 50 cm prašanu a teplotu -10°C. Zkusme si tento výjev usilovně představovat a myslet na to a je možné že to přitáhneme
Jinak následující dny nás čeká takové střídavé počasí s teplotam od +2 do 6°C, o víkendu přechodně i +12°C. Srážky sé budou ve vyšších plohách mixovat se sněhem. Souhlasím, že sníh sleze do 800m.n.m. Dnes jsem byl v 650 m.n.m. na Vysočině a sněhu tak 10-15 cm, ale tálo to. Já už si ale představuji, jak 20. ledna příjde níže s 50 cm sněhu a vzápětí se prudce ochladí. Pamatuji, byl to tuším březen 2003, 2004 nebo 2005, já ted nevím, ale prostě začátkem března, myslím 1, či 2.března napadlo za 24 hodin 52 cm sněhu u nás na chatě ve Chřibech ve 400 m.n.m. a sníh se tam držel až do konce března. I u nás ve městě spadlo přes 30 cm a sníh se držel více jak týden. Nezoufejme tedy, času na pořádnou zimu je dost a pojdme si představovat, že po 20.lednu....
varel //smazána citace, viz pravidla