Já k tomu rerhorjane píší, že je to podle mého samolibě zpracovaná stránka člověka co si myslí, že všechno ví... a dokládá to hned v prvé větě: ..."Diskuze s oteplovači je pokaždé zábavná"....
Ten pán si sice dal práci s dlouhou presentací ale nikde do důsledku nevysvětlil ani co je to "oteplovač" natož další.
Pro příklad: tvrzení ..."Ozonová díra ... dnes již víme, že změny ozonu nebyly způsobeny ... freony"....
Já nevím to co autor a mám za to, že platí
http://cs.wikipedia.org/wiki/Ozonov%C3%A1_d%C3%ADraPodobně nevím nic o panice ohledně nukleární zimy či přelidnění .... ale stojím za tím, že i dnes jsou to nezažehnané hrozby. Toto vše a další by měl autor věcně diskutovat...
Píše o zábavnosti diskuse s "oteplovači" - jeli to pro něj vždy zábavné - pro mě nikoli! Proč asi?
Možná proto, že si figuru oponenta vyfantazíroval jako nakonec mnohé ostatní.... a hlavně své závěry.
Rozebírat a hodnotit zde fantazie někoho kdo se diskuse nezůčastní a není tedy sám schopen komunikovat.... nemá prostě valný smysl.
PS. Svého času jsem na toto forum dal i obsah celé své knihovny dokonce recenzovaných prací, publikací i dokumentů.... a nejen, že to nebylo diskutováno ale bylo to dokonce v nové verzi těchto stránek VYPUŠTĚNO!
Mě to někdy přijde ani né jako zájem diskutovat s vlastní přičinlivostí (málo kdo zde dává v šanc osobní postoje, znalosti, zkušenosti...) ale občas jako jakási "kost" hozená mezi "pejsky v aréně" se zvědavostí jak se o ni asi poperou - tedy spíš způsob testu - nikoli diskuse - a v tom cítím problém který mě jaksi znechucuje.
Neboj se neznalostí - obávej se spíše falešného poznání - to bývá vlastní příčinou zla.