dawe - ono ide o to,co si pod zimou predstavujes. Ak -30°C a meter snehu,tak sme tu zimu nemali este asi nikdy. pokial ide o dalsi vyvoj,tak doporucujem nesledovat modely,kedze sa to bude teraz menit ako ponozky,kedze zjavne si modely nevedia poradit s tym studenych vzduchom,ktory bude na vychodnou Europou. staci mala zmena vo vypoctoch a modely nam ukazu predpoved taku,ako vcera vecer. edit: novy ecak tam napriklad to ochladenie nechal,hoci nie az take ako zo vcera vecer.tak si kazdy moze vybrat
ECMWF nám dáva stále nádej na dobrý koniec zimy ale ja mu neverím lebo v poslednej dobe je velmi nepresný tak ako som napísal momentálne verím viac GFS
souhlasím s tím, že z nepřesných modelů, tak jak nám to tuto zimu předvádějí je "nejpřesnější" gfs, předpovídat počasí tuto zimu je pro ČHMÚ asi dost složité, přesto jak se zdá, jejich taktika zlaté střední cesty ve výhledech celkem vychází, jsem zvědavý, jak se to vyvine nyní
Jako GFS zase obrátil.......... . No kdy byla naposled taková zima na SV a V od nás v únoru......no nevím nevím ale lepší jaro než třeba týden zimy a týden tepla.
pokud jim z 12 což mi uvidíme až večer ukáže gfs tak a ecmwf onak, tak dají zase nějaký průměr, pokud se angličani přikloní ke gfs a k jihozápadu, tak bůh s námi
Tak teď budem všichni napnutí jako když hrajem finále MS v hokeji. Obávám se ale že teplo bude mít přeci jen navrh............................ ovšem to měli ještě před finále Rusáci taky
GFS si stále tvrdí svoju muziku aj ked oproti ránu dal zas inú variantu ale narážam na to že tú TN čo tam dáva ECMWF tak nad tou zatial ani neuvažuje ,škoda.
SHMÚ oproti včerajšku zmiernil teploty na budúci týždeň, ale od štvrtka si aj tak drží oteplenie. Je to ale týždeň dopredu a všetko bude inak. Nedalo mi nepozrieť si GFS nad 192h a tá TV nad Škandináviou je krásna, aspoň na papieri
Tak aladin je radši odstavený a vzhledem k tomu, že chmu stále pořádně neví, kde bude zítra nejvíce srážek, se ani moc nedivim, s teplotama je to stejný. Spolehlivější gesák si přehrává míč z jedné strany hřiště na druhou a ecmwf si začíná prosazovat svou...Stručně řečeno Nikdo nic kloudného neví a proto raději vypustim předpovědi z pořadu dne, některym bych to vřele doporučoval, a necham se o to možná více mile překvapit.